Arnold Schwarzenegger búcsúztatja Andy Vajnát

Arnold Schwarzenegger búcsúztatja Andy Vajnát

Arnold Schwarzenegger (Fotó: Flickr.com/Gage Skidmore)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Noha a magyar kormány saját halottjának tekinti Andy Vajna filmügyi kormánybiztost, azaz a meghívottakról a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság dönt, úgy tűnik, számos világsztár lerója kegyeletét a budapesti temetésen. A Blikk információja szerint a kormány hivatalos búcsúztatása mellett magát a búcsúbeszédet az elhunyt egyik nagyon jó barátja, Arnold Schwarzenegger fogja mondani, és a felkérésre állítólag már igent mondott az osztrák származású világsztár, akivel az 1990-es Total Recall – Az emlékmás című film forgatásán ismerkedett meg Vajna.

– Arnold Schwarzenegger hamarosan Budapestre utazik. Felkérték, hogy mondjon beszédet a temetésen. Ők nem csak kollégák voltak, hanem majdnem 30 évig nagyon jó barátok is, így érthető, hogy őt kérték fel – mondta lapnak Vajna egyik, a neve elhallgatását kérő barátja.

A Terminátor-filmek főszereplője saját közösségi oldalán már elköszönt Vajnától, akinek a halálhíre megdöbbentette a sztárt.

„Andy nagyon jó barátom volt, egyben Hollywood egyik forradalmasítója. Ő bebizonyította, hogy nincs szükség nagy stúdiókra ahhoz, hogy olyan filmeket hozzon össze, mint például a Terminátor 2 vagy a Total Recall. Andynek hatalmas szíve volt, ő volt az egyik legnagylelkűbb ember, akit valaha ismertem. Hiányozni fog. Mélyen együtt érzek a családjával”

- olvasható Schwarzenegger fb-oldalán.

Ha igazak a hírek, akkor nem Schwarzenegger lesz az egyetlen világsztár a budapesti temetésen. Antonio Banderas az Evita forgatása óta került közeli, baráti kapcsolatba Andy Vajnával, akinek az esküvőjén is jelen volt. Miután napi szinten beszéltek egymással, nem kizárt Banderas Budapestre érkezése sem.