HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nem kerülhet ...

Nem kerülhet ki a Filmkritikusok Díjának meghívója az MTI OS-re

HIRDETÉS

Február 1-jén, péntek délután adják át az idei Magyar Filmkritikus Díjakat, hagyományosan a Vörösmarty úti Sajtóházban. A nagy múltra visszatekintő elismerést a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), illetve a Magyar Filmművészek Szövetsége filmkritikus-szakosztálya ítéli oda, a tavalyi eseményen pedig még Andy Vajna is részt tudott venni. Akkor a főbb díjakat a Testről és lélekről, az Aurora Borealis és az 1945 kapta, a legjobb operatőr Ragályi Elemér lett, míg az életműdíjat a Tutajosok rendezője, Elek Judit vihette haza.

Mészáros Márta: Jövő héten megyek Törőcsikhez

A Testről és lélekről, az 1945, illetve az Aurora borealis kapta a főbb díjakat péntek délután, a Magyar Filmkritikusok Díja idei ünnepélyes átadásán. Az elismerést a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), illetve a Magyar Filmművészek Szövetsége filmkritikus-szakosztálya ítéli oda, Báron György elmondása szerint már ötvenhatodik éve.

HIRDETÉS

Az idei eseményre viszont az MTI Országos Sajtószolgálata nem volt hajlandó közzétenni a meghívót a MÚOSZ kérésére. Az MTI válaszában az szerepelt: a szöveg az OS Szabályzatának 14.8 és 14.9 pontjaiba ütközik, ezért azt nem áll módjában kiadni. A 14.8-as pont ez: a közlemény „nem mozgósíthat konkrét politikai akcióra, tüntetésen, vagy bármely rendezvényen történő részvételre, illetve adománygyűjtésre, bojkottra.” A 9-es pont szerint pedig „nem szerepelhet benne a tervezett gyűlés, demonstráció illetve bármilyen rendezvény helyszíne, időpontja.”

Az esemény paramétereit azért az MTI Agenda szolgáltatásában feltüntették.

Ennek ellenére például a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány tavaly március 1-jén közzétehette ezt a szöveget: „A választó polgárok, szellemi honvédők egyre erősödő akaratát tiszteletben tartva a CÖF-CÖKA március 15-én ismét Békemenetet szervez. Magyarország szuverenitását kívülről támadók és a helyeslő belföldi ellenzékieknek békés demonstrációval jelezzük a magyar emberek többségi állásfoglalását.”

A meghívó szövege egyébként:

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Film- és Tévékritikus Szakosztálya és a Magyar Filmművészek Szövetsége Filmkritikus Szakosztálya tisztelettel meghívja Önt a
Magyar Filmkritikus Díj –­ 2019 ünnepélyes díjátadására 2019. február 1. péntek 15.00 órára
Sajtóház, Rát-Táncsics terem (1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A)

HIRDETÉS

Program:
Köszöntőt mond:
Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke
A
Magyar Filmkritikus Díj –­ 2019 díjainak átadása
Átadja:
Báron György, a MÚOSZ Film- és Tévékritikus Szakosztályának elnöke

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,949lájkolóTetszik
2,834követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Még úgy tűnne, elismerem Izraelt”

Főleg muszlim országok versenyzői bojkottálják a zsidó sportolók elleni küzdelmet.