HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Most a gabona...

Most a gabonaiparban próbál szerencsét Kósa Lajos 83 éves édesanyja

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Tovább terjeszkedik Kósa Lajos 83 éves édesanyja, ezúttal gabonatermesztő céget alapított a tulajdonában áll mezőgazdasági társaság – közölte a 24.hu. A mátészalkai Bászna Gabona Kft.-t év végén jegyezte be a Nyíregyházi Törvényszék Cégbírósága. A tulajdonosok között ott találjuk Kósa Lajosné sertéstenyésztő cégét, annak két társtulajdonosát, valamint a fideszes politikus orvos testvérét.

A szóban forgó cég, a Méker Kft. volt az, ami 123 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert el egy sertéstelepek korszerűsítését támogató pályázaton. A fideszes Kósa ennek kapcsán tette emlékezetes nyilatkozatát, miszerint édesanyja nem strómanja senkinek. A 83 éves asszony cége ráadásul három nagy értékű járművet lízingel, köztük egy ugyanolyan motort, amivel a fideszes képviselő megjelent a 2017. szeptemberi kihelyezett frakcióülésen. Minderről az egyébként egy csengeri „örökösnővel” és annak mesés vagyonával kapcsolatban is a hírekbe került politikus azt mondta: annyi köze van a járműhöz, mint a MOL-elnök autójához.

Ismét gondolt anyukájára Kósa Lajos

Kétmillió-hatszázharmincháromezer-négyszáznegyvenöt euró, vagyis több mint nyolcszázmillió forint – ekkora összeg ajándékozásáról foglalt hiteles közjegyzői okiratba nyilatkozatot Kósa Lajos és a vele furcsa ügyletbe keveredett megbízó. A Magyar Nemzet birtokában lévő, 2013. szeptember 26-án kelt dokumentum szerint az illető Kósa Lajosnénak, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter édesanyjának kívánta utalni a pénzt saját bankszámlájáról, a „megajándékozottal történt előzetes egyeztetés alapján”.

A csengeri nő, Sz. Gáborné egyébként szeptemberi vallomásában azt írta, a fideszes politikus maga ajánlott segítséget neki, és többször is „eljárt” vele együtt külföldön, Svájcban is. „Állítom ezt annak ellenére, hogy a magyar sajtóban ő sok éves barátság után engem csalónak nevezett” – írta akkor Sz. Gáborné, bár azóta sem látszik, hogy a politikusnak sok aggódni valója lenne a kétes ügy miatt. Ebben egyébként szintén felmerült édesanyja neve, miután tavaly a Magyar Nemzet megírta: nagy értékű ajándékot is beígértek Kósa Lajosnénak egy közjegyzői okirat szerint.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,634lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek