HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Most a gabona...

Most a gabonaiparban próbál szerencsét Kósa Lajos 83 éves édesanyja

HIRDETÉS

Tovább terjeszkedik Kósa Lajos 83 éves édesanyja, ezúttal gabonatermesztő céget alapított a tulajdonában áll mezőgazdasági társaság – közölte a 24.hu. A mátészalkai Bászna Gabona Kft.-t év végén jegyezte be a Nyíregyházi Törvényszék Cégbírósága. A tulajdonosok között ott találjuk Kósa Lajosné sertéstenyésztő cégét, annak két társtulajdonosát, valamint a fideszes politikus orvos testvérét.

HIRDETÉS

A szóban forgó cég, a Méker Kft. volt az, ami 123 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert el egy sertéstelepek korszerűsítését támogató pályázaton. A fideszes Kósa ennek kapcsán tette emlékezetes nyilatkozatát, miszerint édesanyja nem strómanja senkinek. A 83 éves asszony cége ráadásul három nagy értékű járművet lízingel, köztük egy ugyanolyan motort, amivel a fideszes képviselő megjelent a 2017. szeptemberi kihelyezett frakcióülésen. Minderről az egyébként egy csengeri „örökösnővel” és annak mesés vagyonával kapcsolatban is a hírekbe került politikus azt mondta: annyi köze van a járműhöz, mint a MOL-elnök autójához.

Ismét gondolt anyukájára Kósa Lajos

Kétmillió-hatszázharmincháromezer-négyszáznegyvenöt euró, vagyis több mint nyolcszázmillió forint – ekkora összeg ajándékozásáról foglalt hiteles közjegyzői okiratba nyilatkozatot Kósa Lajos és a vele furcsa ügyletbe keveredett megbízó. A Magyar Nemzet birtokában lévő, 2013. szeptember 26-án kelt dokumentum szerint az illető Kósa Lajosnénak, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter édesanyjának kívánta utalni a pénzt saját bankszámlájáról, a „megajándékozottal történt előzetes egyeztetés alapján”.

A csengeri nő, Sz. Gáborné egyébként szeptemberi vallomásában azt írta, a fideszes politikus maga ajánlott segítséget neki, és többször is „eljárt” vele együtt külföldön, Svájcban is. „Állítom ezt annak ellenére, hogy a magyar sajtóban ő sok éves barátság után engem csalónak nevezett” – írta akkor Sz. Gáborné, bár azóta sem látszik, hogy a politikusnak sok aggódni valója lenne a kétes ügy miatt. Ebben egyébként szintén felmerült édesanyja neve, miután tavaly a Magyar Nemzet megírta: nagy értékű ajándékot is beígértek Kósa Lajosnénak egy közjegyzői okirat szerint.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,156lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 60. – Üzenjük Karácsony Gergelynek: Ne!

Műsorvezető: Dévényi István. E heti vendégek: Tóth Richárd, a HVG újságírója és Katona Mariann, a Magyar Hang munkatársa.

A torontói gép