Népszava: Habony kiszorult a belső körből

Népszava: Habony kiszorult a belső körből

Habony Árpád az ibizai Heart klub reklámfilmjében

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs már tűzközelben a Fidesz korábban első számú kommunikációs stratégája – értesült a Népszava. A lap szerint a tanácsadó jelenleg többet tartózkodik külföldön is. A Fidesz-frakció vezetéséhez tartozó forrás szerint viszont a korábbi választások után is volt olyan időszak, amikor Habony eggyel hátrébb lépett, és kampányidőszakban aktivizálódott inkább. A Népszava információi szerint bizalmasainak is beszélt arról a tanácsadó, hogy kicsit háttérbe húzódik a közösség érdekében, de nincs benne sértettség.

Akadt, aki úgy tudta, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője és Habony között alakulhatott ki személyi-szakmai konfliktus, végül pedig Rogán Antal bizonyult erősebbnek. Pedig a tanácsadónak akár több ideje is lehetne, hiszen kiszállt a Modern Media Groupból, miután a cég lemondott a Lokálról, a Lokál Extráról és a 888-ról a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány javára.

Számítanak a magyar hirdetőkre a Habony-közeli macedón oldalak | Magyar Hang

Különös magyar hirdetésekre bukkanhatunk a Habony Árpádhoz közel álló macedón médiában - derült ki a Magyar Narancs cikkéből. A magyar tanácsadóhoz köthető emberek már korábban bevásárolták magukat a helyi sajtóba, amit tízéves miniszterelnöksége idején Nikola Gruevszki igyekezett teljesen az uralma alá hajtani.

Többek szerint már a habonyi visszavonulásnak köszönhető, hogy a kormánykommunikáció akadozik, például a túlóratörvény magyarázása kapcsán. „Látszik, hogy ezt már nem Habony szervezte” – jegyezte meg a lap forrása. A beterjesztő Kósa Lajos még azzal magyarázta a törvény elfogadását, hogy ez szélesebb választási lehetőséget teremt a munkavállalók részére. Szijjártó Péter viszont arra tett utalást, hogy a Magyarországon beruházó német multik szerették volna ezt. (Amit a Német-Magyar Kereskedelmi Kamara tagadott.) Az Állami Számvevőszék elnöke, Domokos László pedig már arról beszélt, hogy sok cég dolgoztat feketén túlórában, és egyszerűbb volt a gyakorlatot kifehéríteni. Orbán Viktor már hasonlóképp nyilatkozott a januári kormányinfón.