HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Keresztes Lás...

Keresztes László Lóránt: Szolidaritásból mentem el a Jobbikhoz

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az első sorból hallgatta végig a Jobbik szombati évadnyitóját az LMP társelnöke. Keresztes László Lóránt a Magyar Hangnak azt mondta, hogy szolidaritását akarta kifejezni az ismét több százmilliós ÁSZ-bírsággal sújtott párttal.

– Tisztán látszik, hogy a Fidesz szándéka a Jobbik megsemmisítése, ehhez pedig politikai eszközként használja az Állami Számvevőszéket – így fogalmazott a Magyar Hang kérdésére az LMP társelnöke a Jobbik évadnyitó rendezvényén. (Ismert, a Jobbik újabb 270 milliós büntetéssel nézhet szembe, ami kétségessé teszi, hogy egyáltalán meg tudnak-e maradni.) Keresztes László Lóránt szerint világos az is, hogy az ÁSZ nem egy független szervként, hanem a Fidesz egyik kabinetjeként működik, és egyetlen ellenzéki pártnak sem lehet illúziója annak kapcsán, hogy mindenki sorra fog kerülni. Éppen ez, vagyis az ÁSZ-bírság elleni tiltakozás, illetve a Jobbik iránti szolidaritás volt az oka annak, hogy az LMP egyik vezetőjeként részt vett a Jobbik rendezvényén.

Sneider Tamás: Megtaláljuk az ellenállás módját | Magyar Hang

Orbán Viktor most emberére talált – ezt üzente a Jobbik elnöke a kormányfőnek.

A politikus elmondta, hogy ellenzéki egyeztetést kezdeményezett annak érdekében, hogy megtalálják a leghatékonyabb módját az ÁSZ elleni fellépésnek. Szerinte ugyanis a számvevőszéknek már nincs hitele a tavaly történtek után, elég csak arra gondolni, hogy – mint fogalmazott – a Kúria szerint is Fidesz-szócsőként funkcionáltak
a kormányzati hirdetések 2018-ban, mégsem kapott a kormánypárt bírságot. Kérdésünkre konkrétan nem tudta megmondani, hogy milyen fellépésre gondol, de reményét fejezte ki, hogy kellően erős politikai nyomás hatására a Fidesz és az ÁSZ visszavonulót fújhat. Keresztes László Lóránt szerint egy ilyen küzdelemben minden felelős ellenzéki szereplőnek részt kell vállalnia, függetlenül attól, hogy mit gondol a Jobbik politikájáról.

Lapunk felvetésére a politikus elismerte, hogy korábban „gondolatkísérlet” szintjén létezett egy olyan ötlet, hogy az LMP és a Jobbik közös listával vágjon neki az európai parlamenti választásnak. Ők erről világos döntést a február végén esedékes kongresszusukon fognak hozni, annak egyelőre nem akart elébe menni. Azt mindenesetre leszögezte, hogyha az önálló indulás mellett határoznak, akkor szerinte bőven át fogják ugrani az 5 százalékos küszöböt, hiába mérik most a közvélemény-kutatások akár kisebbnek is a pártot. – 2010 óta mindig lesajnáltak minket, hogy nem ugorjuk meg, ehhez képest mindig sikerült – mondta.

HIRDETÉS

Ostromlott bástyák, legyőzhető félelmek | Magyar Hang

Az ellenzék több városban közös polgármesterjelöltek mögé állhat be, a közös EP-választási lista viszont kétséges.

Ugyanezen a kongresszuson lesz szó egyébként az önkormányzati választásra való felkészülésről is, a társelnök szerint a voksolás tétje óriási. Ráadásul úgy látja, hogy nagyon sok helyszínen körvonalazódnak már az együttműködések. Itt említette például Szombathelyet, ahol nincs még ugyan teljes megállapodás, de azért már elindulnak abba az irányba. Annak pedig kifejezetten örül, amikor a XXI. századi pártok a kezdeményezők, mert annak eredménye lehet úgy legyőzni a Fideszt, hogy ne a korábbi időszak térjen vissza. Említette itt például Szolnokot, de szerinte akár Miskolcon, vagy Pécsett is óriási esély van az ellenzéki győzelemre.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,565lájkolóTetszik
3,455követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mostoha

Valótlanul állítottuk, hogy családunkban minden rendben van. A valóság ezzel szemben az, hogy semmi sem volt rendben.