HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kirakták a la...

Kirakták a lakókat segítő civil szervezetet a Hős utcából

HIRDETÉS

Úgy tűnik, célegyenesbe fordult az az önkormányzati elképzelés Kőbányán, hogy végérvényesen megszerzik a meglehetősen rossz hírű Hős utcai lakótömb. Sajtóhírek alapján ez már az év végére meg is valósul, és az önkényes lakásfoglalók valamint a különböző kábitó-, és bódítószerek kereskedelméről is elhíresült lakótömb valamennyi lakása nyomott áron az önkormányzat kezébe kerül, amely kerítést szándékozik a telek köré emelni.

HIRDETÉS

A hvg.hu értesülése szerint a fentiek igazolásának egyik újabb példája, hogy a hivatal felmondta a Kontúr Közhasznú Egyesület bérleti szerződését, és felszólította őket, hogy április 30-ig hagyják el az általuk bérelt ingatlant.

„Így lehet drogtanyává degradálni egy telepet” – Segíthet-e a Hős utcán a kerítés? | Magyar Hang

Ahhoz, hogy ilyen súlyos helyzet alakuljon ki, engedni kellett például a többmilliós tartozások felhalmozását is – mondják a lakók. Riport.

„Váratlanul ért bennünket a Vagyonkezelő levele, melyben a bérleti szerződésünk felmondásáról értesít bennünket. Tudtuk persze, hogy egyszer nekünk is el kell hagynunk a Hős utcát, de evidenciaként kezeltük, hogy hagyják, hogy addig folytassuk heti rendszerességű közösségi beszélgetéseinket, gyerekfoglalkozásainkat, ameddig csak lehet. Hiszen – ahogy arról rendszeresen beszámolunk – a helyi gyerekek olyan nagy örömmel tanulnak, alkotnak, sütögetnek, mesélnek, készülnek ünnepekre itt” – írták ki a honlapjukra az egyesület tagjai, akik 2014 óta foglalkoznak a Hős utcában élő gyermekekkel, valamint felnőttekkel.

HIRDETÉS

A Kontúr 2015 novemberében nyitotta meg közösségi terét, a kőbányai önkormányzattól havi 6100 forintért bérelt lakást a Norvég Civil Alap közösségfejlesztésre irányuló pályázatán elnyert összegből és egy sikeres közösségi adományozási kampány segítségével. Április 30-ig el kell hagyniuk a lakást, ha maradnak, büntetésként magasabb bérleti díjat kellene fizetniük. Annak ellenére, hogy az önkormányzat legutóbbi álláspontja szerint a házakat vélhetően még 2019 végére sem tudják lebontani.

Hajléktalanokat gyártanak a Hős utcai lakástulajdonosokból? | Magyar Hang

Parázs vita alakult ki a kőbányai közmeghallgatáson. Az önkormányzat 3–5 millió forintot fizetne a lakásokért, aztán mindenki mehetne, amerre lát.

„Hosszabbítási kérelmet fogunk beadni, mert a gyerekekkel és felnőttekkel megkezdett munka lezárásához, a búcsúra való fokozatos felkészítéshez több időre van szükségünk. Bízunk a pozitív elbírálásban, de bármilyen döntés is születik, folytatni fogjuk a munkát” – olvasható a bejegyzésükben.

A Hős utcai helyzettel több cikkben is foglalkoztunk, legutóbbi riportunkban többek között a kerítésről és az önkormányzat kivásárlási ajánlatáról is kérdeztük a lakókat.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,945lájkolóTetszik
2,139követőKövetés
15,720feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mennyire vagy csalódott, Bori? – Magyar Hang-ajánló

Páros interjú Péterfy Borival és Gergellyel, beszélgetés Donáth Annával, riport az ukrán-magyar határról, könyvheti melléklet. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A magyar infláció volt májusban a második legmagasabb az EU-ban

Magyarország 4 százalékát csak Románia 4,4 százaléka előzi meg. Az uniós átlag 1,6 százalék.