HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A médiahatósá...

A médiahatóság a kormányszimpatizáns oldalról: nem sajtótermék

HIRDETÉS

Lezárult a Médiahatóság eljárása a MindenSzó.hu kormányszimpatizáns oldallal szemben. Január elején megírtuk, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tájékoztatását kértük arról, miért kerülheti meg a híroldalakra kötelező szabályokat a látványosan híroldalként viselkedő Minden Szó. A lapon impresszumot nem találtunk, és az NMHH sajtótermék-listáján sem bukkantunk a „politikailag inkorrekt portál” nevére. A Médiahatóságtól januárban azt a választ kaptuk: „Tájékoztatjuk, hogy a portál valóban nem szerepel a nyilvántartásban, azaz bejelentés annak közzétevőjétől nem érkezett, újságírói megkereséssel eddig nem fordult a hatósághoz, de levele nyomán az NMHH ellenőrzési eljárást indít az ügyben.”

Nem jegyeztette be magát a Minden Szó, vizsgálódik a médiahatóság | Magyar Hang

A Mindenszó.hu szerkesztői csapata követeli, hogy a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium rúgja ki az ellenzéki tüntetésen felszólaló Nagy Blankát. A tanuló egy kecskeméti demonstráción támadta durva stílusban az államfőt, amivel nemcsak a kormánykritikus sajtó figyelmét keltette fel, de a kormánypárti közeg felháborodását is maga után vonta.

HIRDETÉS

A Kommunikációs Igazgatóság válaszában kitért rá, mi teszi a hírportált, az említett jellemzők közül pedig többről úgy láttuk, megáll a Minden Szó esetében is. „Egy weboldal esetében egyszerre kell fennállnia négy feltételnek: annak, hogy nyújt-e gazdasági szolgáltatást, visel-e szerkesztői felelősséget, van-e tájékoztatási, szórakoztatási vagy oktatási célja, illetve a nyilvánosság számára hozzáférhető-e” – üzente az NMHH.

A Médiahatóság most az eljárás lezárulásáról tájékoztatta lapunkat. „A domain használója által megküldött nyilatkozat értelmében a mindenszo.hu nem minősül sajtóterméknek, melyre tekintettel az NMHH megállapította, hogy a médiatörvény alapján a tartalmat impresszum-feltüntetési kötelezettség nem terheli. Jogsértés hiányában tehát általános hatósági felügyeleti eljárás megindítása nem indokolt” – közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága.

Érdekes, hogy ennek ellenére mégis feltűnt egy impresszum aloldal a Minden Szó-n, ahol viszont az e-mail címükön és az üzenetküldési lehetőségen túl mást nem találunk. Legutóbbi cikkünk óta a Nagy Blanka kirúgását követelő írást is eltüntette az oldal, sőt, fejlécében átcímkézte magát. Míg a múltkori cikkünk közzétételekor még „politikailag inkorrekt portál”-nak nevezte magát, ehelyett már a „politikailag inkorrekt blog” van használatban.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,956lájkolóTetszik
2,137követőKövetés
15,768feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mennyire vagy csalódott, Bori? – Magyar Hang-ajánló

Páros interjú Péterfy Borival és Gergellyel, beszélgetés Donáth Annával, riport az ukrán-magyar határról, könyvheti melléklet. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mezítlábas fesztivál a villányi szőlőhegyek tövében

Reisz Gábor filmrendező, a Jelenkor Kiadó és a Hagyományok Háza lesznek az idei Ördögkatlan Fesztivál díszvendégei, ami július 30-a és augusztus 3-a között várja a látogatókat.

Szerelem

Elhunyt Horváth Ádám