HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Polt Péter el...

Polt Péter elismerte, voltak visszaélések az ukrán betelepülőknél

HIRDETÉS

Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője levélben érdeklődött Polt Péternél, hogy nyomozott-e a Legfőbb Ügyészség a 2018-as választások idején tömegével betelepített ukrán-magyar választók ügyében. A DK már régóta a köztudatban tartotta az ukrán-kérdést, ráadásul maga a pártelnök, Gyurcsány Ferenc kezdett oknyomozásba az ukrán idősebbek magyarországi nyugdíja ügyében. Akkoriban derült ki, hogy a észak-keleti határon nem egy romos, lakhatatlan házba egyszerre volt bejelentve 100-200 ember, illetve bűnözők szereztek úgy magyar állampolgárságot, ami különböző előnyökkel jár az Európai Unióban.

HIRDETÉS

Nos, a hvg.hu megtudta, a Legfőbb Ügyészség válaszolt Vadai Ágnesnek, és Polt Péter elismerte, voltak visszaélések az ügyben. Ahogy fogalmazott a válaszában, több száz ügyben indítottak nyomozást az egyszerűsített állampolgársági eljárás és fiktív lakcímbejelentések miatt. Utóbbi esetében kiderült, hogy az adott ingatlan tulajdonosai olyanokról adtak le fiktív adatokat, és szereztek számukra hatósági igazolványokat, akik nem is éltek rendeltetésszerűen Magyarországon. Január végéig 370 ügyben indult nyomozás, amiből 156 esetben már vádat is emeltek, illetve 106 esetben már a jogerős ítélet is megszületett. Mint kiderült, vagy nem is beszéltek magyarul azok, akik állampolgárságért folyamodtak, vagy olyan, magyarul beszélő jelent meg a konzulátuson, aki nem is magának kérte az állampolgárság megadását.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,156lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 60. – Üzenjük Karácsony Gergelynek: Ne!

Műsorvezető: Dévényi István. E heti vendégek: Tóth Richárd, a HVG újságírója és Katona Mariann, a Magyar Hang munkatársa.

A torontói gép