HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Polt Péter el...

Polt Péter elismerte, voltak visszaélések az ukrán betelepülőknél

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője levélben érdeklődött Polt Péternél, hogy nyomozott-e a Legfőbb Ügyészség a 2018-as választások idején tömegével betelepített ukrán-magyar választók ügyében. A DK már régóta a köztudatban tartotta az ukrán-kérdést, ráadásul maga a pártelnök, Gyurcsány Ferenc kezdett oknyomozásba az ukrán idősebbek magyarországi nyugdíja ügyében. Akkoriban derült ki, hogy a észak-keleti határon nem egy romos, lakhatatlan házba egyszerre volt bejelentve 100-200 ember, illetve bűnözők szereztek úgy magyar állampolgárságot, ami különböző előnyökkel jár az Európai Unióban.

Nos, a hvg.hu megtudta, a Legfőbb Ügyészség válaszolt Vadai Ágnesnek, és Polt Péter elismerte, voltak visszaélések az ügyben. Ahogy fogalmazott a válaszában, több száz ügyben indítottak nyomozást az egyszerűsített állampolgársági eljárás és fiktív lakcímbejelentések miatt. Utóbbi esetében kiderült, hogy az adott ingatlan tulajdonosai olyanokról adtak le fiktív adatokat, és szereztek számukra hatósági igazolványokat, akik nem is éltek rendeltetésszerűen Magyarországon. Január végéig 370 ügyben indult nyomozás, amiből 156 esetben már vádat is emeltek, illetve 106 esetben már a jogerős ítélet is megszületett. Mint kiderült, vagy nem is beszéltek magyarul azok, akik állampolgárságért folyamodtak, vagy olyan, magyarul beszélő jelent meg a konzulátuson, aki nem is magának kérte az állampolgárság megadását.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,601lájkolóTetszik
3,461követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az orvosi kamara azt várja Kásleréktől, hogy vállalják döntéseik következményeit

A teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárította az ágyak felszabadításáról hozott utasításának következményeit.