HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Intellektuáli...

Intellektuális fölény: Kocsis Máté szégyelli magát Varga István helyett

HIRDETÉS

A Pesti Srácok hozta le azt a levelet, amit Kocsis Máté a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője írt a kormányközeli sajtótermékek alkalmazottainak. Az írás aprója Varga István, a médiaalapítvány (viharos gyorsasággal lemondó) elnökének nagy port kavaró interjúja volt, melyben Varga arról beszélt, hogy a sajtó „másik oldalán” jobb újságírók vannak, mint a kormánypárti médiumokban. A PS értelmezésében ezek Varga által „megtámadott” lapok, amelyeknek azt írta Kocsis, hogy „méltánytalan és valótlan”, amit Varga István egykori képviselőtársa állított.

– Méltánytalan, mert Önök azok, akikre a mindennapokban és a leghangosabb politikai csatákban is mindig számíthatunk. Önök azok, akik lehetőséget adnak számunkra, hogy a nyilvánosság előtt elmondhassuk, amit a világról, hazánk ügyeiről gondolunk, és Önök azok, akik – ha kritikusan is – mellettünk állnak, amikor hibázunk – írta Kocsis.

HIRDETÉS

A politikus szerint „az igényesség és az intellektuális fölény” már akkor is e sajtótermékek munkatársaié volt, „amikor létszámukban messze elmaradtak a posztkommunista és liberális kollégáiktól”. Szerinte „Varga úr” „erőltetetten” használja az „ideát-odaát” logikáját, de Kocsis biztosít mindenkit, hogy a saját oldalán „mind a »régi nagy öregek«, mind az új generáció tagjai döntő többségükben tanultabb, műveltebb, ha úgy tetszik igényesebb újságírók, mint odaát. “Az önök értékalapúságáról már nem is beszélve, amely a nemzeti oldal számára folyamatosan zsinórmértéket, támaszt jelent”.

Kocsis úgy gondolja, hogy Vargába az „odaátiak” oktalan felsőbbrendűség-kultusza azért ivódott bele, mert tényleg túl sok Népszavát, Indexet és Magyar Narancsot olvashatott. Kocsis levele azzal zárul, hogy szégyelli magát a Varga általa elmondottak miatt, ezért helyette is bocsánatot kér a sajtótermékek munkatársaitól.

A 24.hu időközben arról írt, hogy Rogán Antal kabinetminiszter tolmácsolta a kegyvesztettségéről szóló politikai döntést Varga Istvánnal, aki se a 24-nek, se a Magyar Hangnak nem kívánt nyilatkozni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,920lájkolóTetszik
2,833követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 67. – Leleplezzük Orbán alagútját

Dévényi István vendégei Gergely Márton, a HVG vezető szerkesztője és Tompos Ádám, a Magyar Hang újságírója.

Orbán maga a kockázat