Intellektuális fölény: Kocsis Máté szégyelli magát Varga István helyett

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pesti Srácok hozta le azt a levelet, amit Kocsis Máté a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője írt a kormányközeli sajtótermékek alkalmazottainak. Az írás aprója Varga István, a médiaalapítvány (viharos gyorsasággal lemondó) elnökének nagy port kavaró interjúja volt, melyben Varga arról beszélt, hogy a sajtó „másik oldalán” jobb újságírók vannak, mint a kormánypárti médiumokban. A PS értelmezésében ezek Varga által „megtámadott” lapok, amelyeknek azt írta Kocsis, hogy „méltánytalan és valótlan”, amit Varga István egykori képviselőtársa állított.

- Méltánytalan, mert Önök azok, akikre a mindennapokban és a leghangosabb politikai csatákban is mindig számíthatunk. Önök azok, akik lehetőséget adnak számunkra, hogy a nyilvánosság előtt elmondhassuk, amit a világról, hazánk ügyeiről gondolunk, és Önök azok, akik – ha kritikusan is – mellettünk állnak, amikor hibázunk – írta Kocsis.

A politikus szerint „az igényesség és az intellektuális fölény” már akkor is e sajtótermékek munkatársaié volt, „amikor létszámukban messze elmaradtak a posztkommunista és liberális kollégáiktól”. Szerinte „Varga úr” „erőltetetten” használja az „ideát-odaát” logikáját, de Kocsis biztosít mindenkit, hogy a saját oldalán „mind a »régi nagy öregek«, mind az új generáció tagjai döntő többségükben tanultabb, műveltebb, ha úgy tetszik igényesebb újságírók, mint odaát. "Az önök értékalapúságáról már nem is beszélve, amely a nemzeti oldal számára folyamatosan zsinórmértéket, támaszt jelent”.

Kocsis úgy gondolja, hogy Vargába az „odaátiak” oktalan felsőbbrendűség-kultusza azért ivódott bele, mert tényleg túl sok Népszavát, Indexet és Magyar Narancsot olvashatott. Kocsis levele azzal zárul, hogy szégyelli magát a Varga általa elmondottak miatt, ezért helyette is bocsánatot kér a sajtótermékek munkatársaitól.

A 24.hu időközben arról írt, hogy Rogán Antal kabinetminiszter tolmácsolta a kegyvesztettségéről szóló politikai döntést Varga Istvánnal, aki se a 24-nek, se a Magyar Hangnak nem kívánt nyilatkozni.