HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hétfőn találk...

Hétfőn találkozik Orbán Viktor az amerikai külügyminiszterrel

HIRDETÉS

Hétfőn érkezik Budapestre Mike Pompeo – ezt az ATV.hu-nak erősítette meg elsőként Menczer Tamás, a külügyminisztérium tájékoztatásért felelős államtitkára. Azt már korábban tudni lehetett, hogy a politikus hazánkba látogat, de mostanra már a csúcstalálkozó időpontja is ismert.

HIRDETÉS

A látogatás kapcsán érdemes felidézni a Wall Street Journal korábbi cikkét, amely szerint Orbán Viktor amerikai diplomatáknak arról beszélt, hogy semleges akar lenni, mint Ausztria. Az írás szerint a magyar kormányfő Washington értésére adta, hogy hiába NATO-tag Magyarország, Oroszországhoz és Kínához is közeledik, annak ellenére, hogy az Egyesült Államoknak ez nincs az ínyére. Ezt Orbán Viktor személyesen cáfolta. Azt közölte, hogy a nemzetközi és a magyar sajtóban álhírek jelentek meg Magyarországgal kapcsolatban, amelyek célja a zavarkeltés az amerikai külügyminiszter hamarosan esedékes látogatása előtt.

Nem sokkal később a kormánypárti sajtó számolt be arról, hogy Orbán Viktor XII. kerületi otthonában fogadta az Egyesült Államok budapesti nagykövetét, David B. Cornseint.

Szijjártó Péter külügyminiszter most azt mondta az állami hírügynökségnek, hogy a jövő heti látogatás is bizonyítja, hogy Magyarország megbízható NATO-szövetséges. Közlése szerint Magyarország és az Egyesült Államok politikai kapcsolatai a republikánus adminisztráció hivatalba lépése óta folyamatosan javulnak. – Mára el lehet mondani, hogy a politikai kapcsolatrendszerünk is lassan eléri a gazdasági és védelmi együttműködés szintjét – fogalmazott.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,084lájkolóTetszik
2,661követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Robban a „cigányplutónium” – Magyar Hang-ajánló

Bogdán László-interjú, a Borkai-botrány háttere, nádirtás és ingatlanbiznisz a Balatonnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az ellenzék a pályán van

A mostani választás üzenete egyértelmű: a történelem Magyarországon sem ért véget, a Fidesz verhető, az Orbán-rendszer sebezhető.