Nem árulják el, Orbán mikor áll újra a sajtó elé

Nem árulják el, Orbán mikor áll újra a sajtó elé

Legutóbb ennyi jutott. Orbán Viktor beszél a Kormányinfón 2019. január 10-én (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába szerette volna megtudni az Országgyűlésben függetlenként politizáló Szabó Szabolcs, hogy mikor tart újra sajtótájékoztató Orbán Viktor, érdemi válasz helyett csak néhány általános mondatot kapott. Az ellenzéki politikus kifejezetten a miniszterelnöknek tett fel írásbeli kérdést, hogy vajon a januári speciális kormányinfó után vajon újra éveket kell-e várni, míg ismét kérdéseket lehet majd a miniszterelnöknek feltenni, vagy akár havonta is találkozhatnak vele a sajtó munkatársai.

A válasz azonban nem Orbán Viktortól, de még csak nem is valamelyik minisztertől érkezett, hanem Dömötör Csabától, a kabinetiroda államtitkárától. Ám a konkrét kérdést teljesen figyelmen kívül hagyva csak arról írt, hogy a kormány politikusai a jövőben is rendszeresen tájékoztatják majd a nyilvánosságot a kormányinfón. Arról pedig szólni fognak, ha egy ilyen tájékoztatón a miniszterelnök is részt vesz.

Szabó Szabolcs azt is szerette volna megtudni, hogyan történhetett az, hogy bizonyos szerkesztőségek újságíróit egyszerűen nem engedték be a januári kormányinfóra, így nem tehettek fel kérdéseket Orbán Viktornak. Köztük volt lapunk is. Dömötör Csaba azonban ezt elintézte azzal, hogy a kormányinfó meghívásos alapon zajlik, vagyis azok vehetnek részt rajta, akik meghívót kapnak. A Magyar Hang egyébként meghívót sem kapott eddig, hiába jeleztük korábban többször, hogy országos hetilapként szeretnénk részt venni a kormányzati tájékoztatón és kérdéseket feltenni.