Nyomdaipari céget falt fel Kósa Lajos anyjának sertéstenyésztő vállalkozása

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét hízott Kósa Lajosnak, a Fidesz politikusának 83 éves édesanyja érdekeltségébe tartozó Méker Kft. cégbirodalma. Ezúttal egy nyomdaipari vállalkozást, a Kaméleon Dizájn Nyomdai Előkészítő és Reklámtervező Kft.-t falta fel – szúrta ki az Mfor. A Kaméleon Kósa Lajos debreceni polgármestersége idején jutott önkormányzati megrendelésekhez. (Erről a helyi vagy.hu írt részletesen – amely hírportállal szemben egyébként Kósa perben áll.)

A sertéstenyésztésben érdekelt Méker tavaly december 13-án szerezte meg a nyomdaipari céget. Az Mfor a cégadatok alapján azt írta, hogy a Kaméleont az elmúlt években elkerülték a látványos gazdasági sikerek. A beszámolók 1,2-4,4 millió forintos negatív adózás utáni eredményt mutattak, vagyis veszteséges volt a cég. Nem úgy 2015 előtt; akadt olyan év, amikor 3,6 milliós eredményt értek el.

A Mékernek nem ez volt az egyetlen tranzakciója a közelmúltban. Még januárban a 24.hu írt arról, hogy a Méker résztulajdonos lett a Bászna Gabona Kft.- ben is.

Most a gabonaiparban próbál szerencsét Kósa Lajos 83 éves édesanyja | Magyar Hang

Ezúttal gabonatermesztő céget alapított a tulajdonában álló mezőgazdasági társaság - közölte a 24.hu.