HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Most ön is be...

Most ön is beszólhat Puzsér Róbertnek

HIRDETÉS

Habár igen határozott elképzelései vannak Puzsér Róbertnek arról, hogyan tiltaná ki az autóforgalmat Budapest belvárosából, terveivel kapcsolatban most elindított egy online vitát. A következő két hétben lehet hozzászólni a Sétáló Budapestnek elnevezett programponthoz, majd március elsején lesz egy konferencia is.

HIRDETÉS

Az már eddig is ismert volt, hogy autómentessé tenné Budán a Várat és a Várkertet, Pesten pedig a Jászai Mari tér, a Fővám tér és az Astoria közötti területet. Ez magában foglalja a Lánchidat, amelyre szintén nem hajthatnának fel az autók, sőt, a pesti alsó rakparton sem engedné a forgalmat. Vannak azért még kérdőjelek is a víziójában. A budai alsó rakpart kapcsán ugyanis – tájékoztatása szerint – a közlekedésmérnöki szakmában konszenzus van arról, hogy rövid távon nem lezárható, de szerinte „emberközelibbé” tehető. Ezt nem tudni, hogy pontosan mit jelent.

Puzsér Róbert: Megosztó vagyok, de a programom nem az | Magyar Hang

A Tarlós István által képviselt, vasbetonban és robbanómotorban reprezentálódó Budapestet kívánom leváltani – mondta a Magyar Hangnak a főpolgármesternek induló Puzsér Róbert. – Valóban komolyan gondolja, hogy a jövő őszi önkormányzati választáson elindul a főpolgármesteri posztért? Kampányol, végigjárja a várost, és mindenhol megmutatja magát? – Komolyan gondolom.

Miközben a publicista várja a hozzászólásokat, kiforrott véleménye van arról is, hogy az autómentes zónában élők alapvetően a tömegközlekedésre alapozhatnak, mert tudomásul kell venni, hogy „a belvárosban autót tartani, autóval járni luxus”, sok helyet foglal és nem oda való. A belvárosiaknak ezért szerinte új parkolási területet kell keresniük az autóiknak, például a zóna határában vagy parkolóházakban. Azt azért megjegyzi, hogy az egyedi helyzetekre is keresnek és találnak megoldást, részleteket azonban erről még nem közölt.

A tömegközlekedés kapcsán Puzsér Róbert elképzeléseiben egy új, egyelőre nem bemutatott jegyrendszer szerepel a „mai idétlen vonaljegyrendszer” helyett, de az árak csökkentését nem tartja reálisnak. Részben a szükséges járatsűrítés miatt, részben pedig azért, mert nem számít kedvező politikai környezetre.

Programjában szó van még arról, hogy meg kell találni az optimális megoldást az érintett területen az áruszállításra, a motorosok sem hajthatnának be az érintett területre, csakúgy, mint az elektromos autók, illetve hogy nem lehet tovább halogatni P+R parkolók építését.

HIRDETÉS

Később egyébként még több hasonló vita is lesz, de azoknak egyelőre csak a címe ismert. Ilyen például, a Kezek Budapest felett, az agyonépített város, de lesz külön eszmecsere a lakhatásról, a közlekedésről, illetve a Városok Európájáról.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,115lájkolóTetszik
2,667követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Robban a „cigányplutónium” – Magyar Hang-ajánló

Bogdán László-interjú, a Borkai-botrány háttere, nádirtás és ingatlanbiznisz a Balatonnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek