HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Cáfol az ügyé...

Cáfol az ügyészség Elios-ügyben

HIRDETÉS

Cáfolja a Központi Nyomozó Főügyészség azt a sajtóhírt, miszerint nyoma veszett volna Jávor Benedek korábbi, Elios-ügyben tett feljelentésének. A Népszava információira hivatkozva lapunk is beszámolt arról, hogy a Párbeszéd európai parlamenti képviselője állítólag hiába érdeklődött a napokban az ügy állásáról, sem az ügyszám, sem a feljelentő neve, sem pedig az Elios név alapján nem tudtak ráakadni. Később a politikus maga is közölte, hogy “az ügyészség önmagát múlja alul: az Elios-ügyben immár nem csupán az orra előtt heverő bizonyítékok megtalálására képtelen, de az ügyben tett feljelentés sincs meg náluk”.

HIRDETÉS

A Központi Nyomozó Főügyészség ugyanakkor valótlannak nevezte a hírt. Kifejtették, hogy a feljelentés tavaly augusztus 3-án érkezett hozzájuk az Országos Rendőr-főkapitányságtól. Két héttel később, augusztus 16-án írásban arról tájékoztatták Jávor Benedeket, hogy ugyanabban az ügyben korábban Szigetvári Viktor már tett feljelentést, de azt elutasították. Ezért pedig az “újabb adatot, bizonyítékot nélkülöző feljelentésének érdemi elbírálására nem kerülhetett sor”.

Ezt az értesítést az ügyészség állítása szerint arra a címre küldték el, amelyet Jávor Benedek a feljelentés feladásához használt borítékon kézírással megjelölt. Ezen a címen egyébként a politikus európai parlamenti képviselő budapesti irodája található. A küldemény kétszer próbálták kézbesíteni – augusztus 21-én és 28-án –, ám végül “nem kereste” jelzéssel érkezett vissza a Központi Nyomozó Főügyészségre.

Azt is írták, hogy idén február elején Jávor Benedek érdeklődött az ügyről, ezért ismét tájékoztatták a történtekről, az újabb értesítést egy általa megjelölt brüsszeli címre küldték ki.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,072lájkolóTetszik
2,171követőKövetés
15,881feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Már felháborodni is kár…

A minap megszegtem a saját szabályomat, és már reggel belenéztem a hírözönbe, de én már nem leszek ideges, csak röhögök az egészen.