HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Elveszhetett ...

Elveszhetett egy Elios-ügyben tett feljelentés?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem találja az ügyészség azt a feljelentést, amit Jávor Benedek tett tavaly Elios-ügyben – írta a Népszava. A Párbeszéd európai parlamenti képviselője amiatt fordult a hatósághoz, hogy vajon megvalósult-e bűnpártolás a közvilágítási pályázatokat kiíró önkormányzatok, illetve az uniós pályázatokat menedzselő Miniszterelnökség részéről.

A lap információi szerint a feljelentést az Országos Rendőr-főkapitányság 2018 augusztusában továbbította a Központi Nyomozó Főügyészséghez, ott viszont “úgymond nyoma veszett”. Jávor Benedek érdeklődése nyomán az elmúlt napokban sem az ügyszám, sem a feljelentő neve, sem pedig az Elios név alapján nem tudtak ráakadni.

A felderítetlen Elios-ügy | Magyar Hang

Bűncselekmény hiányában október végén megszüntették a nyomozást a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Elios-ügyben. Ez az az ügy, amelyben az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 35 közvilágítási pályázatnál visszaélések gyanújára, 17 esetében szervezett csalási mechanizmus nyomaira bukkant. Ráadásul túlárazott díjakért dolgozott az Elios az önkormányzatoknak.

A miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Elios kapcsán éppen a napokban derült ki, hogy a magyar kormány kiveszi az Európai Bizottságnak leadandó végleges számlacsomagból az általuk megvalósított, és az EU csalás elleni hivatala, az OLAF által vitatott közvilágítási projektek számláit. Vagyis a cég munkájára költött 13 milliárdot forint nem uniós pénzből lesz kifizetve, hanem a magyar költségvetésből. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium azóta már ezt lényegében el is ismerte. Azzal a magyarázattal álltak elő, hogy Magyarországnak már úgyis sikerült lehívnia a rendelkezésére álló összes uniós pénzt olyan projektekre, ahol nem volt vita a kormány és az Európai Bizottság között.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,880lájkolóTetszik
3,603követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán nem akármilyen szélkakas – Magyar Hang-ajánló

Interjú Fekete-Győr Andrással, Mérő Lászlóval, Mészáros Blankával és Sodró Elizával. A vőlegény és a négy árva gyerek. Keresse a friss lapot! Élet van benne!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek