HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Elveszhetett ...

Elveszhetett egy Elios-ügyben tett feljelentés?

HIRDETÉS

Nem találja az ügyészség azt a feljelentést, amit Jávor Benedek tett tavaly Elios-ügyben – írta a Népszava. A Párbeszéd európai parlamenti képviselője amiatt fordult a hatósághoz, hogy vajon megvalósult-e bűnpártolás a közvilágítási pályázatokat kiíró önkormányzatok, illetve az uniós pályázatokat menedzselő Miniszterelnökség részéről.

HIRDETÉS

A lap információi szerint a feljelentést az Országos Rendőr-főkapitányság 2018 augusztusában továbbította a Központi Nyomozó Főügyészséghez, ott viszont “úgymond nyoma veszett”. Jávor Benedek érdeklődése nyomán az elmúlt napokban sem az ügyszám, sem a feljelentő neve, sem pedig az Elios név alapján nem tudtak ráakadni.

A felderítetlen Elios-ügy | Magyar Hang

Bűncselekmény hiányában október végén megszüntették a nyomozást a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Elios-ügyben. Ez az az ügy, amelyben az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 35 közvilágítási pályázatnál visszaélések gyanújára, 17 esetében szervezett csalási mechanizmus nyomaira bukkant. Ráadásul túlárazott díjakért dolgozott az Elios az önkormányzatoknak.

A miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Elios kapcsán éppen a napokban derült ki, hogy a magyar kormány kiveszi az Európai Bizottságnak leadandó végleges számlacsomagból az általuk megvalósított, és az EU csalás elleni hivatala, az OLAF által vitatott közvilágítási projektek számláit. Vagyis a cég munkájára költött 13 milliárdot forint nem uniós pénzből lesz kifizetve, hanem a magyar költségvetésből. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium azóta már ezt lényegében el is ismerte. Azzal a magyarázattal álltak elő, hogy Magyarországnak már úgyis sikerült lehívnia a rendelkezésére álló összes uniós pénzt olyan projektekre, ahol nem volt vita a kormány és az Európai Bizottság között.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,208lájkolóTetszik
2,693követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Indul a parlamenti szezon: Orbán Viktor vajon felszólal?

Már az első napon felfüggeszthetik a DK-s Varju László mentelmi jogát. A sajtónak viszont nem lesz könnyű dolga.

A Sós Sziklák Völgye