HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Gulyás Gergel...

Gulyás Gergely: a jobboldali újságíróknál a morális fölény

HIRDETÉS

Jobboldali újságírónak lenni “önmagában morális fölényt jelent” – így fogalmazott Gulyás Gergely, amikor a Magyar Hírlapban megjelent interjújában a sajtó helyzetét értékelte. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a határozott kijelentését nem fejtette ki részleteiben, így azt sem tudni, pontosan mit, és miért ért morális fölény alatt. Azt azért még hozzátette, hogy reményei szerint a jó újságírók a jobboldalon dolgoznak. A média helyzete egyébként Varga István kapcsán került szóba, akinek azonnal távoznia kellett, miután még a kormánypárti sajtót tömörítő alapítvány élén állva arról beszélt, hogy “igényes, jó tollú újságírókat” ő valójában “a másik oldalon” lát.

HIRDETÉS

A miniszter a közbeszéd állapota kapcsán elismerte, hogy egy-egy erősebb megjegyzés az ő oldalukról is elhangzik, viszont szerinte “az a kocsmai stílus, amely az ellenzék részéről általánossá vált”, náluk nem szokás. Orbán Viktor évértékelő beszédére hivatkozott, amely alapján szerinte nem nehéz belátni, hogy van egy világos eszmei alapokon nyugvó kormányzás, egyértelmű célokkal, értékrenddel és ennek megfelelően meghozott döntésekkel. Ezzel szemben szerinte a balliberális oldal mostanra a demokrácia alapszabályait sem fogadja el, és – a kormányzati kommunikációban megszokott panelt behozva kiemelte, hogy – kiegészültek a Jobbikkal.

Gulyás Gergely azt is hangsúlyozta, hogy a kormányfő által bejelentett családvédelmi akciótervet ugyanúgy elfogadták volna akkor is, ha nem lenne éppen küszöbön az európai parlamenti választás és az azt megelőző kampány. Ennek kapcsán egyébként úgy fogalmazott, hogy “nyugodt és erőteljes kampánnyal” készülnek, és bár a múltról nem beszélt, de érdemes visszagondolni, hogyan zajlottak az országgyűlési voksolás előtti hónapok.

Amellett a miniszter kitartott, hogy a Fidesz helye az Európai Néppártban van. Úgy vélte, hogy nekik és a pártcsaládnak is kölcsönös érdeke, hogy a néppárt ne tolódjon el egy olyan liberális irányba, amely már érdemben nem különböztetné meg ezt a politikai családot egy Emmanuel Macron-féle tömörüléstől. – Ezt csak a Fidesszel együtt sikerülhet megakadályozni – mondta. A magyar kormányt elítélő Sargentini-jelentést megszavazó Manfred Weber kapcsán azt mondta, hogy a Fidesz kompromisszumkészségére a legjobb bizonyíték, hogy támogatják a bizottság elnöki posztjára. – Az Európai Unióban mára olyan véleménykülönbségek vannak a tagállamok között, hogy nehéz tökéletesebb megoldást megtalálni, így mindig az adott helyzetben az ország számára elérhető legjobb egyezségre kell törekedni – magyarázta. Ám hozzátette azt is, ha Weberből bizottsági elnök lesz, kérdés, miként próbál majd parlamenti többséget teremteni. Azt ugyanis szerencsétlennek tartanák, ha “idő előtt elköteleződne egy bevándorláspárti, zöld, balliberális irányba”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,771lájkolóTetszik
2,389követőKövetés
16,718feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Elhallgatások és hazugságok – Magyar Hang-ajánló

Thuróczy Szabolcs-interjú. Lelepleződik „Tiborc”, a szalagmunkás riporter. Vannak anyák, akik maguk is árulják a drogot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ki fog el kit? Geopolitikai játszma a tengereken

Nem mindennapi politikai huzavonának lehettünk tanúi az elmúlt hetekben.