HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A Legfőbb Ügy...

A Legfőbb Ügyészség is elutasította a képviselők panaszát

HIRDETÉS

Elutasította a Legfőbb Ügyészség az ellenzéki képviselők panaszát. A döntés előzménye az volt – olvasható az ügyészségi közleményében (http://ugyeszseg.hu/51158-2/) –, hogy az MTVA székháznál tavaly december 16-án és 17-én történtek miatt országgyűlési képviselők és más személyek feljelentést tettek a képviselők sérelmére „hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt”, amit az ügyészség elutasított.

HIRDETÉS

A határozat ellen a feljelentő képviselők panaszt tettek, amit az ügyészség most megint csak elutasított. A Legfőbb Ügyészség közleménye arra hivatkozik, hogy a képviselők „nem jogszerűen jártak el, akciójuk politikai jellegű volt, így őket a fokozott büntetőjogi védelem nem illette meg”, a fegyveres biztonsági őrség pedig „a rájuk vonatkozó jogszabály alapján törvényesen és megalapozottan lépett fel”.

Az ügyészség szerint jogszerűen dobták ki a képviselőket az MTVA-ból | Magyar Hang

A Központi Nyomozó Főügyészség az MTVA székháznál 2018. december 16-án és 17-én történt események miatt országgyűlési képviselők és más személyek által tett feljelentéseket az azokról készült – 2500 GB terjedelmű, mintegy 1000 óra tartalmú – felvételek alapján elbírálta – közölte honlapján a szervezet hétfőn.

Az országgyűlési képviselők jogszerűtlenül, képviselői jogosultságukkal visszaélve jártak el, ebből következően a fegyveres biztonsági őrség velük szemben jogszerűen intézkedett. Ezért a rendőri intézkedésre alapot adó, országgyűlési képviselők sérelmére elkövetett bűncselekmény gyanúja nem merült fel. Az intézkedés elmaradása a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőrök terhére nem róható, hivatali visszaélést vagy bűnpártolást nem követtek el

– állapította meg a Legfőbb Ügyészség. A testület a Büntető törvénykönyvre hivatkozva indokolta a döntést, amely szerint közérdekű üzemnek tekinthető az elektronikus hírközlő hálózat. „Mindezek működésének jelentős megzavarása bűncselekmény. […] Az MTVA székház, illetve annak éppen azon részei, amelyekbe a képviselők be akartak jutni – így a stúdiók, szerkesztőségek, vágószobák – egyértelműen az elektronikus hírközlő hálózat részét képezik, hiszen az elektronikus hírközlés területén használt infrastruktúra részei, így közérdekű üzemnek minősülnek” – derül ki az indoklásból.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,156lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 60. – Üzenjük Karácsony Gergelynek: Ne!

Műsorvezető: Dévényi István. E heti vendégek: Tóth Richárd, a HVG újságírója és Katona Mariann, a Magyar Hang munkatársa.

A torontói gép