HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mészáros Lőri...

Mészáros Lőrinc lesz több volt Simicska-cég kizárólagos tulajdonosa

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Öt olyan cégben is közvetlen, egyedüli irányítást szerez Mészáros Lőrinc, amelyek korábban Simicska Lajos érdekeltségébe tartoztak – vette észre a 24.hu. A Gazdasági Versenyhivatal tájékoztatott arról a honlapján, hogy február 21-ei benyújtási nappal a volt felcsúti polgármesterhez kerül a Pro-Ráta Holding, a Pro-Aurum Vagyonkezelő, az Euro Publicity Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Mundus Invest Vagyonkezelő és a Megapolis Media Vagyonkezelő.

HIRDETÉS

A közterületi reklámozással foglalkozó Eurocity hosszú utat tett meg tavaly óta: Nyerges Zsolttól még Vörös József ügyvédhez vándorolt, ugyanazon a napon, amikor az óriásplakátok „piacán” mozgó Publimont is. A Mundus Investen keresztül pedig a televíziós műsorok gyártásáért felelős Hung-Ister is Vöröshöz került át. Az ügyvéd korábban egy földvásárlási árverésen képviselte Mészárost, de jogi képviselője annak az alapítványnak is, ami a felcsúti Puskás Akadémiát működteti.

Mészáros Lőrincékhez kerül Simicska agrárcége | Magyar Hang

Egy mezőgazdasági cégnél lezajlott tulajdonosváltással megkezdődött az a folyamat, amelynek keretében az Orbán Viktor miniszterelnökkel szoros viszonyban álló Mészáros Lőrinc környezete veszi át Simicska Lajos korábbi érdekeltségeit – adja hírül a Direkt 36 oknyomozó csoport a 444.hu-n. A Direkt 36 ezt az állítását arra alapozza, hogy a cégbíróságra beadott iratok között talált egyik dokumentum szerint Simicska agrárcége, a Mezort Zrt.

A Pro-Ráta Holding volt az, ami a CEMP-től megvette az Indexet, majd továbbította is a Magyar Fejlődésért Alapítványnak. Régóta lehetett már hallani arról, hogy Simicska elővásárlási jogot szerzett a hírportálra, és ez végül igaznak is bizonyult. Csakhogy a vételi jogról szóló megállapodást még 2014 februárjában kötötte a Pro-Ráta az Index tulajdonosával, tehát egy évvel az Orbán Viktor és Simicsa közti szakítás előtt. Évek óta szóltak arról a hírek, hogy a kormány valamiképp szeretné átvenni az irányítást az oldal felett. A korábbi Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Kft. is a Pro-Ráta, a Megapolis, a Mundus Invest és a Pro-Aurum tulajdona.

Nemrég derült ki, hogy a NER visszafogadta a volt NAV-elnök Vida Ildikót, akit Vörös József nevezett ki a Pro-Ráta, a Pro-Aurum és a Megapolis Media élére.

HIRDETÉS

A GVH áldását adta: Simicska Lajos minden érdekeltsége Nyerges Zsolthoz került | Magyar Hang

„A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tudomásul vette dr. Nyerges Zsolt irányításszerzését dr. Simicska Lajos és családja saját, illetve közös tulajdonában álló üzleti érdekeltségei felett” – közölte a GVH kedden. A közlemény szerint a Nyerges Zsolt által irányított vállalkozások mezőgazdasággal és információtechnológiai szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak, a vállalkozáscsoportba tartozik továbbá két sporttevékenységet végző társaság is.


HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,785lájkolóTetszik
2,963követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek