HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mészáros Lőri...

Mészáros Lőrinc lesz több volt Simicska-cég kizárólagos tulajdonosa

HIRDETÉS

Öt olyan cégben is közvetlen, egyedüli irányítást szerez Mészáros Lőrinc, amelyek korábban Simicska Lajos érdekeltségébe tartoztak – vette észre a 24.hu. A Gazdasági Versenyhivatal tájékoztatott arról a honlapján, hogy február 21-ei benyújtási nappal a volt felcsúti polgármesterhez kerül a Pro-Ráta Holding, a Pro-Aurum Vagyonkezelő, az Euro Publicity Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Mundus Invest Vagyonkezelő és a Megapolis Media Vagyonkezelő.

HIRDETÉS

A közterületi reklámozással foglalkozó Eurocity hosszú utat tett meg tavaly óta: Nyerges Zsolttól még Vörös József ügyvédhez vándorolt, ugyanazon a napon, amikor az óriásplakátok „piacán” mozgó Publimont is. A Mundus Investen keresztül pedig a televíziós műsorok gyártásáért felelős Hung-Ister is Vöröshöz került át. Az ügyvéd korábban egy földvásárlási árverésen képviselte Mészárost, de jogi képviselője annak az alapítványnak is, ami a felcsúti Puskás Akadémiát működteti.

Mészáros Lőrincékhez kerül Simicska agrárcége | Magyar Hang

Egy mezőgazdasági cégnél lezajlott tulajdonosváltással megkezdődött az a folyamat, amelynek keretében az Orbán Viktor miniszterelnökkel szoros viszonyban álló Mészáros Lőrinc környezete veszi át Simicska Lajos korábbi érdekeltségeit – adja hírül a Direkt 36 oknyomozó csoport a 444.hu-n. A Direkt 36 ezt az állítását arra alapozza, hogy a cégbíróságra beadott iratok között talált egyik dokumentum szerint Simicska agrárcége, a Mezort Zrt.

A Pro-Ráta Holding volt az, ami a CEMP-től megvette az Indexet, majd továbbította is a Magyar Fejlődésért Alapítványnak. Régóta lehetett már hallani arról, hogy Simicska elővásárlási jogot szerzett a hírportálra, és ez végül igaznak is bizonyult. Csakhogy a vételi jogról szóló megállapodást még 2014 februárjában kötötte a Pro-Ráta az Index tulajdonosával, tehát egy évvel az Orbán Viktor és Simicsa közti szakítás előtt. Évek óta szóltak arról a hírek, hogy a kormány valamiképp szeretné átvenni az irányítást az oldal felett. A korábbi Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Kft. is a Pro-Ráta, a Megapolis, a Mundus Invest és a Pro-Aurum tulajdona.

Nemrég derült ki, hogy a NER visszafogadta a volt NAV-elnök Vida Ildikót, akit Vörös József nevezett ki a Pro-Ráta, a Pro-Aurum és a Megapolis Media élére.

A GVH áldását adta: Simicska Lajos minden érdekeltsége Nyerges Zsolthoz került | Magyar Hang

„A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tudomásul vette dr. Nyerges Zsolt irányításszerzését dr. Simicska Lajos és családja saját, illetve közös tulajdonában álló üzleti érdekeltségei felett” – közölte a GVH kedden. A közlemény szerint a Nyerges Zsolt által irányított vállalkozások mezőgazdasággal és információtechnológiai szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak, a vállalkozáscsoportba tartozik továbbá két sporttevékenységet végző társaság is.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,285lájkolóTetszik
2,709követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Aláírásgyűjtés indult Borkai Zsolt elmozdítására

„Nevetségessé teszik az ország és a világ előtt azokat az értékeket, amikért hosszú évek óta küzdünk, dolgozunk, és amikre büszkék vagyunk" – áll abban a petícióban, amelynek célja Borkai Zsolt elmozdítása Győr éléről.

Apapat