Mészáros Lőrinc lesz több volt Simicska-cég kizárólagos tulajdonosa

Mészáros Lőrinc lesz több volt Simicska-cég kizárólagos tulajdonosa

Mészáros Lőrinc

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Öt olyan cégben is közvetlen, egyedüli irányítást szerez Mészáros Lőrinc, amelyek korábban Simicska Lajos érdekeltségébe tartoztak – vette észre a 24.hu. A Gazdasági Versenyhivatal tájékoztatott arról a honlapján, hogy február 21-ei benyújtási nappal a volt felcsúti polgármesterhez kerül a Pro-Ráta Holding, a Pro-Aurum Vagyonkezelő, az Euro Publicity Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Mundus Invest Vagyonkezelő és a Megapolis Media Vagyonkezelő.

A közterületi reklámozással foglalkozó Eurocity hosszú utat tett meg tavaly óta: Nyerges Zsolttól még Vörös József ügyvédhez vándorolt, ugyanazon a napon, amikor az óriásplakátok „piacán” mozgó Publimont is. A Mundus Investen keresztül pedig a televíziós műsorok gyártásáért felelős Hung-Ister is Vöröshöz került át. Az ügyvéd korábban egy földvásárlási árverésen képviselte Mészárost, de jogi képviselője annak az alapítványnak is, ami a felcsúti Puskás Akadémiát működteti.

Mészáros Lőrincékhez kerül Simicska agrárcége | Magyar Hang

Egy mezőgazdasági cégnél lezajlott tulajdonosváltással megkezdődött az a folyamat, amelynek keretében az Orbán Viktor miniszterelnökkel szoros viszonyban álló Mészáros Lőrinc környezete veszi át Simicska Lajos korábbi érdekeltségeit - adja hírül a Direkt 36 oknyomozó csoport a 444.hu-n. A Direkt 36 ezt az állítását arra alapozza, hogy a cégbíróságra beadott iratok között talált egyik dokumentum szerint Simicska agrárcége, a Mezort Zrt.

A Pro-Ráta Holding volt az, ami a CEMP-től megvette az Indexet, majd továbbította is a Magyar Fejlődésért Alapítványnak. Régóta lehetett már hallani arról, hogy Simicska elővásárlási jogot szerzett a hírportálra, és ez végül igaznak is bizonyult. Csakhogy a vételi jogról szóló megállapodást még 2014 februárjában kötötte a Pro-Ráta az Index tulajdonosával, tehát egy évvel az Orbán Viktor és Simicsa közti szakítás előtt. Évek óta szóltak arról a hírek, hogy a kormány valamiképp szeretné átvenni az irányítást az oldal felett. A korábbi Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Kft. is a Pro-Ráta, a Megapolis, a Mundus Invest és a Pro-Aurum tulajdona.

Nemrég derült ki, hogy a NER visszafogadta a volt NAV-elnök Vida Ildikót, akit Vörös József nevezett ki a Pro-Ráta, a Pro-Aurum és a Megapolis Media élére.

A GVH áldását adta: Simicska Lajos minden érdekeltsége Nyerges Zsolthoz került | Magyar Hang

„A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tudomásul vette dr. Nyerges Zsolt irányításszerzését dr. Simicska Lajos és családja saját, illetve közös tulajdonában álló üzleti érdekeltségei felett" - közölte a GVH kedden. A közlemény szerint a Nyerges Zsolt által irányított vállalkozások mezőgazdasággal és információtechnológiai szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak, a vállalkozáscsoportba tartozik továbbá két sporttevékenységet végző társaság is.