HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán: Akinek...

Orbán: Akinek nem tetszik a családvédelmi program, ne vegye igénybe

HIRDETÉS

Migránsozás, brüsszelezés, sorosozás, a családvédelmi akcióterv, illetve a Fidesz Európai Néppárti tagsága volt a témája a miniszterelnök szokásos péntek reggeli interjújának. Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak sokadjára is elismételte: az európai parlamenti (EP) választás tétje a bevándorlás, az embereknek pedig joguk van tudni, mire készül Brüsszel.

A kormány mostani tájékoztatókampányából a magyarok is megérthetik, milyen migrációs eszközöket akar bevetni Brüsszel. A brüsszeli bürokraták terveit egy ilyen kampány leleplezi”

HIRDETÉS

– fogalmazott a kormányfő.

Szavai szerint Brüsszel semmilyen valóságos segítséget nem ad a nemzetállamoknak a határvédelemhez, ellenben olyan programokat hirdet meg, amelyekkel a migránsokat immár törvényesen szabályozott keretek között behozná az Európai Unióba. „Az EU nem is vitatkozik velünk, a Kormányinfón világosan bemutattuk a tényeket” – jegyezte meg.

Orbán hangot adott azon álláspontjának is, miszerint olyan európai vezetőket kell választanunk a tavaszi EP-választás alkalmával, akik nem követik el az elmúlt évek hibáit. Ezeket a hibákat ugyanis – tette hozzá – már nem lehet a szőnyeg alá söpörni.

Az interjún szóba került az is, hogy az Európai Néppártnál kiverte a biztosítékot a kormány junkerezős, sorosozós tájékoztató kampánya. Mint ismert, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság néppárti elnöke a napokban azt mondta, hogy a Fidesznek el kellene hagynia a Néppártot. Orbán erre most azt mondta:

HIRDETÉS

Hajrá, készen állunk!

Szerinte az ülésen módjuk lesz megvitatni a kampányban állítottakat, azt a hét pontot, amit a kormányfő szerint nem tudnak cáfolni, ezért is kritizálják csak általánosságban a kampányt. 

„Sokkoló, összeesküvés-elmélet” – az Európai Bizottság az új kormánykampányról | Magyar Hang

Hihetetlennek és sokkolónak nevezte az Európai Bizottság szóvivője a legújabb kormányzati plakátkampányt, amelyen Soros György mellett ezúttal Jean-Claude Juncker, a testület elnöke szerepel. A kormány a Facebookon számolt be a friss, általuk csak tájékoztatónak nevező akcióról, amelyben arra akarják felhívni a figyelmet, hogy mindenkinek joga van tudni, „mire készül Brüsszel”.

A családvédelmi programmal kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: nem fedi a valóságot, ha úgy beszélünk annak fogadtatásáról, hogy megosztó lenne, mert a legtöbb embernek a legfontosabb a gyerek és a család. „Mi vagyunk jóval kilencven százalék felett” – mondta, megjegyezve: aki ennek ellenkezőjét állítja, az egy szűk kisebbség, amely ugyanakkor hozzáférnek a médiához, befolyásosak, és máshogy gondolkodnak.

Akinek nem tetszik, majd nem él az abban foglaltakkal

– tette hozzá a kormányfő.


HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,183lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

EU-csúcs: egyelőre csúszik a balkáni bővítés

A brüsszeli EU-csúcs első napján döntöttek a tagállamok arról, hogy jóváhagyják a módosított brexit-szerződést. Vita volt a költségvetésről és elítélték Törökországot. A magyar álláspont nem ismert.