HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ezért a 25 mi...

Ezért a 25 milliós szerződésért vállalta az olcsó menzát a Gundel

HIRDETÉS

Kiderült, hogy mennyire nem kötött rossz üzletet a Gundel, amikor bevállalta a budai várban székelő Miniszterelnökség olcsó étkeztetését. Az Átlátszó megkapta és nyilvánosságra hozta ugyanis azt a szerződést, ami alapján a Gundel ételt szállít a kormányülésekre a Karmelitában.

HIRDETÉS

A 24.hu már korábban megszerezte a Gundel menza-szerződését, amely szerint a cég 691 négyzetmétert bérel a Karmelitában havi nettó 2 millió forintért, és havi nettó 400 ezer forint rezsit fizet. E mellé társult a Miniszterelnökség hivatalos rendezvényeinek étel- és ital szolgáltatására vonatkozó catering-szerződés, amelynek részletei kerültek most nyilvánosságra. A Gundel ügyvezetője, Peter Knoll januárban azt mondta a 24-nek, hogy „a Gundel számára a profit a rendezvény-cateringen van. Ha csak a menzára írták volna ki a pályázatot, nem indultunk volna el rajta.”

Nem tudni, a Gundel hogyan termel nyereséget a Karmelita Menün | Magyar Hang

Bár a Gundel vezetője szerint minimális nyereség van a miniszterelnökségi menza üzemeltetésén, az ismert adatok alapján ez képtelenség.

Nos, az Átlátszó most megkapta a január 30-án aláírt másik szerződést is, az étterem és a Miniszterelnökség szerződött le egymással, illetve addig, amíg ki nem merül , erre a célra félretett keret.
A cateringszerződés szerint a Gundel 2019. január 3-tól december 31-ig, illetve a nettó 25 millió forintos keret kimerüléséig biztosítja a Karmelitában (vagy esetleg külső helyszíneken) tartott kormányüléseken a büfét.

Utóbbi esetében annyi a megkötés, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodának legkésőbb négy nappal korábban értesítenie kell a Gundelt a rendezvényről, amelyre a cég ajánlatot készít minden esetben.

Orbán és a Gundel: az vagy, amit meg(t)eszel | Magyar Hang

A Gundel a régi elvtársaknak is a kedvence volt. Az Orbán-menü valódi árát most a mi számlánkhoz írják.

Érdekes, hogy a Gundel bérleti díjra 24 milliót fizet egész évre, vagyis egymillió forinttal kevesebbet, mint amennyit a cateringért kap.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,935lájkolóTetszik
2,831követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Facebook komment miatt kirúgták Lattmann Tamást a közszolgálati egyetemről

Az Alapjogokért Központ egyik női munkatársára tett az egyetem szerint elfogadhatatlan – szexista – megjegyzéseket. Az oktató szerint azonban ő tisztázta a félreérthető kiírását és bíróságra megy.

1984