Hiába kapott ágyakat a Heim Pál kórház, a szülők továbbra is a földön alszanak

Hiába kapott ágyakat a Heim Pál kórház, a szülők továbbra is a földön alszanak

Fotó: Facebook/Heim Pál Gyermekkórház

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mai napig a földön vagy székeken ülve alszanak az édesanyák a budapesti Heim Pál kórházban és a Debreceni Gyermekklinikán. Annak ellenére, hogy januárban mindkét intézmény kapott 20-20 ágyat Orosvári Zsolt családapától, aki novemberben magánszemélyként indított gyűjtést azért, hogy a beteg gyerekeik mellett maradó szülők emberi körülmények között tölthessék az éjszakát – írja a HVG.

Orosvári Zsolt hétfőn a Facebook-oldalán kért segítséget, mert a két kórház egyáltalán nem reagált a megkereséseire. A bejegyzéséhez rövid idő alatt több tucat dühös hozzászólás érkezett – sok közülük olyan anyukáktól, akik a két intézmény valamelyikében az elmúlt napokban is s földön vagy székeken voltak kénytelenek kucorogni éjjel a gyermekeik mellett.

Orosvári Zsolt a hvg.hu-nak kedden azt mondta: már február elején levélben szólította fel mindkét kórházat, hogy vagy adják vissza az ágyakat, vagy adják át azokat végre az bent éjszakázó anyukáknak, de egyik intézmény sem válaszolt a levelére. Tovább azonban, azt mondta, nem vár: nemsokára személyesen megy el mindkét kórházba, hogy végére járjon a dolognak.

A felháborodott szülők némelyike egyébként a Heim Pál kórház Facebook-oldalára is kiposztolta Orosvári Zsolt kérdését/segélykérését, de ott sem reagált rá az egyébként néhány óránként posztoló intézmény.

A HVG szintén levélben próbálta megtudni a Heim Pál kórháztól és a Debreceni Gyermekklinikától, hogy miért nem használhatják a szülők a januárban átadott ágyakat, de a lap egyelőre nem kapott választ.