HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Még gyerek, d...

Még gyerek, de már az életéért küzd…

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nagyon készültek a karácsonyra, a Vietorisz család számára mindig is az egyik legfontosabb ünnep volt. A szülők igyekeztek mindent megadni két gyermeküknek, mindezt annak ellenére, hogy egy debreceni panelházban, albérletben élnek. Bíztak, hittek abban, hogy a sorsuk majd jobbra fordul. A 14 éves Áron ugyan már egy ideje betegeskedett, és a szülők egy ideje már nagyon aggasztónak vélték, hogy a Debrecen DLA U14-es focicsapatát erősítő gyerek képtelen felépülni a vírusos torokgyulladásnak indult betegségéből. Orvostól orvosig jártak, vizsgálatról vizsgálatra mentek, és minden rossz előjel ellenére bíztak. Hittek…

HIRDETÉS

Aztán karácsony másnapján közölték a szörnyű hírt a családdal: az orvosok leukémiát diagnosztizáltak a mindössze 14 éves fiúnál.

„Nagyobbik fiunk, Áron december elején megbetegedett, vírusos torokgyulladása lett. Ezt kezelték, de a láz csak nem múlt el, ezért vérvételre küldték. Ott kiderült, hogy alacsony a fehérvérsejtszáma. Ezután kerültünk a hematológiára, ahol vírusfertőzésre gyanakodtak, sűrű kontroll alatt tartották. Állapota nem javult, emiatt csontvelő-biopsziát végeztek, nem sokkal később egyértelművé vált, hogy Áron leukémiás. Aznap el is kezdték kezelni, és azóta is kemoterápián van” – olvasható a család közleményében.

A négytagú család élete fenekestől felfordult, hiszen jelenleg mindennél fontosabb, hogy Áron számára minden esélyt megragadjanak. Hiszen ő még csak most 14 éves, és máris kis élete legnagyobb csatáját vívja. A szülőknek márciusig meg kell teremteni a bérelt panellakásban a steril körülményeket, hogy Áron hazatérhessen a kezelések után. Ez az átalakítás komoly anyagi megterheléssel jár, hiszen az édesapa
a munkáját is elveszítette, ugyanis a nap 24 órájában Áron mellett van, így a család segítségre szorul.

HIRDETÉS

És a sport-, valamint a művészvilág megmozdult. A Debrecen mai és korábbi játékosai, valamint a Kowalsky és a Vega zenekar sztárjai egy jótékony focimeccset szerveztek, ahol 684 ezer forintot sikerült a családnak összegyűjteni. Továbbá magyar zenészek – LL Junior, Varga Viktor, Fehérvári Gábor Alfréd „Freddie”, Antonyo, Mardoll és Burai Krisztián – február 28-án, a Story Budapestben jótékonysági álarcosbálon gyűjtenek pénzt a család megsegítéséért, és Áron felépüléséért. Az esemény teljes bevételét a családnak ajánlják fel.

DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club)

Gyógyulj meg, Áron!

Áron édesanyja a rendezvény hírére elmondta, hogy nagyon hálás az előadóknak, ugyanakkor hozzátette, kisfia jelenleg nem érintkezhet a külvilággal, ugyanis a kezelések miatt fennáll a fertőzés kockázata. Így természetesen nem lehet ott a jótékonysági rendezvényen sem.

„Áronom jelenleg bent fekszik az onkológián, mert a kemótól egyre rosszabb lett a vérképe. Sokszor kap vért, meg thrombocytát. Nagyon kell vigyázni, mert a fertőzéseket ilyenkor sajnos nagyon könnyen összeszedheti. Elég fáradékony a kezelések miatt” – mondta.

A szervezők nemcsak a rendezvény bevételével szeretnének segíteni a kis focistának, hanem a megbízható civilszervezeteket összefogó CS.A.K. Alapítványon keresztül egy gyűjtést is elindítottak a kisfiú családjának.

Vietorisz Áron két hónappal ezelőtt tudta meg, hogy súlyos betegségben szenved. Mindössze 14 évesen küzd a leukémiával, és reménykedik abban, kap még arra lehetőséget, hogy focizhasson, hogy élhesse a fiatal fiúk életét.

Ha Ön is szeretne segíteni, akár 100 forinttal is, akkor adományát erre a számlaszámra küldje el: 10300002-10665868-49020016 MKB Bank. A kedvezményezett neve: CS.A.K. Alapítvány. A közlemény rovatba írja bele: 28y28k Áron

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,709lájkolóTetszik
2,951követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ennél többet a bérlők már nem nagyon tudnak fizetni

Még nőnek ugyan az albérleti díjak, de a szakértő szerint lassan elérjük a csúcsot. Néhány kerületben és nagyvárosban már nem emelkednek az árak.

Pénz semmiért