HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Alkalmatlanok...

Alkalmatlanok a gyerekkórháznak adományozott ágyak?

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Betegbiztonsági és higiénés szempontból sem találja alkalmasnak az Orosvári Zsolttól kapott ágyakat a budapesti Heim Pál kórház vezetése, ezért vissza kívánja adni őket az adományozónak – írta a kórház HVG-nek és az akció lebonyolításában segítő Anyák az Anyákért Alapítványnak küldött válaszában. Ahogy arról a hetilap nyomán kedden lapunk is beszámolt, annak ellenére alszanak az édesanyák a földön vagy székeken ülve a budapesti Heim Pál kórházban és a Debreceni Gyermekklinikán, hogy januárban mindkét intézmény kapott 20-20 ágyat Orosvári Zsolt családapától, aki novemberben magánszemélyként indított gyűjtést azért, hogy a beteg gyerekeik mellett maradó szülők emberi körülmények között tölthessék az éjszakát.

Fekete Ferenc orvosigazgató a megkeresésre azt írta, az alapítvány kereste meg őket, és csak az ágyak leszállítása után észlelték, hogy az átadott típusok „nem alkalmasak arra, hogy azokon a beteg gyermekek mellett édesanyák aludjanak.” Ezt viszont állítása szerint azonnal jelezték az adományozónak. – Az ágyak méretük miatt nem férnek el és akadályozzák a beteg gyermekek megközelítését, illetve ellátását, szerkezetük miatt sérülés és botlást veszélyt jelenthetnek az ellátó személyzet és gyermekek számára, emellett nehezítik a kórtermek takarítását – állítja a HVG-nek a Heim Pál kórház gazdasági igazgatója.

Hiába kapott ágyakat a Heim Pál kórház, a szülők továbbra is a földön alszanak | Magyar Hang

Ugyanez a helyzet a Debreceni Gyermekklinikán is, pedig mindkét intézmény 20-20 fekvőhelyet kapott az “Ágyat az anyukáknak” akció részeként. A kórházak semmilyen megkeresésre nem reagálnak.

Ez a lap szerint azért különös, mert az ország több mint harminc kórháza, illetve gyermekosztálya is átvette és nagy sikerrel használja már az Orosvári Zsolték által leszállított ágyakat. Ráadásul, a Heim Pál kórház Madarász utcai telephelyén a szakdolgozók ugyanilyen ágyakat vásároltak néhány hónapja az egyik osztályra. Akkor nemhogy nem merült fel, hogy veszélyesek vagy nem higiénikusak, hanem jelezték is Orosvári Zsoltéknak, hogy szívesen fogadnának adományként továbbiakat. Amikor viszont már a konkrét átadásról kezdtek egyeztetni, az ágyakat korábban kérő főnővér már azt mondta, hogy felsőbb utasításra nem szabad azokat elfogadnia – írja a HVG.

A kórház válaszára reagálva Orosvári Zsolt közölte: a lehető legrövidebb időn belül elhozzák majd a Heim Pálból az – ezek szerint egy raktárban porosodó – ágyakat, mert rengeteg olyan intézmény van Budapesten, és országszerte is, amely még nem kapott vagy továbbiakat szeretne. (A debreceni intézmény a HVG-cikk megjelenésééig nem reagált a hetilap megkeresésére.)

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,668lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

24.hu: Teniszszövetségi vezető lehet Rogán-Gaál Cecília

A 3,8 milliárdos adósságot felhalmozó sportszövetségben vezetőcserére készülnek, már a kormányban is tarthatatlannak ítélik a fideszes Szűcs Lajos elnökségét.