Márki-Zay: egyetlen és hiteles ellenzéki jelöltre van szükség

Márki-Zay: egyetlen és hiteles ellenzéki jelöltre van szükség

Márki-Zay Péter családja és támogatói körében a hódmezővásárhelyi polgármester-választás megnyerésekor (Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Történelmi esemény zajlott az M1 stúdiójában, amikor Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely egy éve megválasztott polgármestere először szerepelt a köztévében.

Márki-Zay arról beszélt, hogy a hét végén megalakult Mindenki Magyarországa Mozgalom egyesületként működik, így a tavaszi uniós választáson nem indul, de igyekszik katalizátorként segíteni az összes ellenzéki párt együttműködését. A Híradó.hu-n ezzel szemben az a félrevezető felirattal közölték a hírt, hogy Márki-Zay a baloldali pártok összefogását szeretné. Ám mint erre reagálva a mozgalom Facebook-posztjában megjegyezte: „A címmel ellentétben elnökünk NEMCSAK a baloldali pártokat biztatta összefogásra, hanem az olyan JOBBOLDALI PÁRTOKAT IS, mint a Jobbik! Mert ma Magyarországon kétféle emberek politizálnak: tisztességesek és tisztességtelenek. Minden tisztességes emberre szükségünk van az összefogásban!”

Ami a beszélgetést illeti, a hódmezővásárhelyi polgármester az őszi önkormányzati választásról szólva elmondta: céljuk, hogy egyetlen, és hiteles ellenzéki jelölt álljon szembe a kormánypártok jelöltjével. Olyan jelölteket keresnek, akire a kiábrándult fideszesek is nyugodt szívvel szavaznak, mert hiteles emberként ismerik.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom hivatása | Magyar Hang

Az Orbán-rendszer politikai ellenfeleinek kevés csak kormányváltásban gondolkodniuk. Az igazi feladat a rendszerváltás.

Az európai parlamenti választásokra visszatérve kiemelte, már csak azért is fontos a választás, hogy ne annak az Orbán Viktornak a pártja képviselje Magyarországot az Európai Parlamentben, aki a volt KGB-s Putyinnal, vagy az autokráciát kiépítő török államfővel, Erdogannal áll egy platformon. Márki-Zay azért is fontosnak tartja az uniós választást, hogy ne essen el az ország az uniós forrásoktól, azokat ugyanis a jövőben már jogállami kritériumokhoz is kötik. Hozzátette, a hatalmas magyarországi korrupció miatt sürgető lenne mielőbb csatlakozni az Európai Ügyészséghez is.