Kezdőlap Belföld Matolcsyt újr...

Matolcsyt újra akarta Orbán, Áder kinevezi

Újra Matolcsy Györgyöt nevezi ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökévé – a miniszterelnök javaslatára – Áder János köztársasági elnök – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-vel. A jegybank eddigi vezetője újabb hat évig töltheti be ezt a posztot. Az ünnepélyes eskütétel pénteken lesz a Sándor-palotában – tették hozzá.

HIRDETÉS

Matolcsy György 2013. március 4-én vette át az MNB irányítását, előtte nemzetgazdasági miniszter volt az Orbán-kormányban. A jegybankról szóló törvény szerint az MNB elnökének megbízatása hat évre szól, és egy személy legfeljebb két alkalommal töltheti be a tisztséget.

Az MNB vezetőjét az ellenzék részéről számos kritika érte és éri. A Kúria például nemrég mondta ki, hogy nem sértette meg Bárándy Gergely Matolcsy György személyiségi jogait, amikor azt állította, hogy a jegybankelnök lopott.

Matolcsy újrázása egyébiránt várható volt. Orbán Viktor év eleji sajtótájékoztatóján az erre vonatkozó kérdésre egyértelművé tette: nem lesz meglepetés

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,643lájkolóTetszik
1,792követőKövetés
14,464feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szellemét a tűz nem égeté meg – Magyar Hang-ajánló

Látogatás 2019 roma hősénél és a keleméri bárányfarmon, interjú Ragályi Elemérrel, Böjte Csabával és Versegi Beáta coach-szerzetesnővel. Csütörtöktől itt a friss Magyar Hang!

Kiemelt cikkek

Tejfogak

Amikor gyerek voltam, tehenek bőgtek, földutak kanyarogtak, meg poros téglarakások álltak a város szélein. Azoknak lehetett búcsúzóul viszlátot inteni.

Nagyböjti edzésterv

Ünneprontás