Kertész utcai balhé: megszólalt a Vittula · Az Index szerint elfogták az egyik gyanúsítottat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elkövetők nem a Vittula vendégei és soha nem is voltak azok - ezt közölte a Magyar Hanggal a szórakozóhely csapata, miután a rendőrség nyilvánosságra hozta a múlt heti balhé feltételezett elkövetőinek fényképét. Az Index közölt elsőként hosszú cikket a történtekről, azt írták, hogy a két ember "szabályosan péppé verte a VII. kerületi Vittula szórakozóhely környékén álló embereket a Kertész utcában, köztük nőket és külföldieket is". Lapunk is bemutatta a 34 éves Horváth Mihály Alfonz és a 32 éves társa fotóját, akiket a nyomozók garázdaság vétségének a gyanúja miatt keresnek.

A Vittulától szerettük volna megtudni, hogy a verekedés óta alkalmaznak-e biztonsági embert, vagy egyáltalán hogyan figyelnek az ott lévők biztonságára, de ezekre a kérdéseinkre nem kaptunk választ. Csak annyit közöltek, hogy együttműködnek a rendőrséggel, akik - megfogalmazásuk szerint - "fantasztikus munkát végeznek" és valószínűleg többet is tudnak. Azt tették még hozzá, hogy amint az időt megfelelőnek tartják, publikálnak egy közleményt.

A belvárosi szórakozóhely előtt múlt pénteken hajnalban történtekről az Index azt írta, hogy több szemtanú állítása szerint a vélhetően alkohol és kábítószer hatása alatt álló, a szomszédos házból kijövő férfiak előbb erőszakoskodtak a vendégekkel, majd a segítségükre siető közel harminc ember közül többeket olyan súlyosan bántalmaztak. Az egyik szemtanú szerint egy nőnek kirúgták több fogát is. A cikk szerint a helyszínre érkező rendőrök azonban feltűnően nem tudtak mit kezdeni a helyzettel, és úgy sem keresték meg az elkövetőket, hogy konkrétan a kocsma melletti lakóházba menekültek be, és erre több szemtanú is felhívta a figyelmüket.

Frissítés:

Az Index információi szerint a rendőrség elfogta az egyik gyanúsítottat. Erre utal az is, hogy Police.hu-n már csak egyikük körözése található meg.

Címkék: rendőrség, Vittula