HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Belharc az MS...

Belharc az MSZP-ben: fegyelmi indult Mesterházy ellen

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Fegyelmi eljárás indult az MSZP-ben Mesterházy Attilával szemben, akit akár ki is zárhatnak a pártból – számolt be róla az Index. Ez politikai leszámolás, és személyes bosszú áll a háttérben – reagált a lapnak a politikus, akit Kurtyán Ferenc Tolna megyei alelnök, országos választmányi tag vádol a kormánysajtónak való szivárogtatással, illetve Tóth Bertalan elleni kampányolással. Kurtyán február 22-én tett bejelentést az MSZP fegyelmi bizottságánál, célja pedig a volt pártelnök kizáratása.

HIRDETÉS

Kurtyán szerint Mesterházy szivárogtatta ki a kormánysajtónak, hogy kaotikus állapotok alakultak ki a február 15-ei választmányi ülésen. Az európai parlamenti lista sorrendjét ugyanis nem sikerült konfliktusmentesen elfogadni, összecsaptak Szanyi Tibor és Ujhelyi István támogatói. A választmányi tagok a hírek szerint az ülés előtt nem is tudtak arról, hogy Tóth Bertalan elnök a lista első helyéért fog indulni. Míg Mesterházy inkább Szanyi mellett kardoskodott, addig a jelenlegi pártvezetés Ujhelyit támogatta, a választmányi ülés előtt pedig mindkét fél a saját győzelmével számolt.

Kész az MSZP EP-listája, Tóth Bertalan pártelnök került az első helyre | Magyar Hang

A pártelnök azonban a bejelentés után egyértelművé tette, hogy nem kívánja majd a brüsszeli mandátumát felvenni.

Mesterházy most állítja, ő Tóth listavezető helyét nem kérdőjelezte meg, ezt pedig „még a közelben ülő Molnár Zsolt is hallotta, alá tudja támasztani.” Végül a választmányon mégis hangos vita alakult ki. A kormánymédia ezután állította, hogy a teremben a nyílt szavazás során olyanok is voksoltak, akik nem voltak a választmány tagjai. Ráadásul szerintük a szavazatok megszámlálása után sem a valós számok jöttek ki, amiről azt írták, még videófelvétel is van. A Szanyi-kör tagjai csak annyit mondtak, hogy többször kellett szavazni, mert 43-43 lett a végeredmény, két tartózkodással. Úgy látták, sokan másként szavaznak zárt voksolás esetén, csak tartottak a pártvezetés haragjától.

Kurtyán úgy véli beadványában, Mesterházy készített videófelvételt, és ő is szivárogtatott a kormánymédiának, valamint járja az országot, és kampányol Tóth Bertalan ellen. A pártelnök azonnali vizsgálatot rendelt el, és kérte a fegyelmi bizottság soron kívüli összehívását. A meghallgatás március 5-én lesz. Mesterházy tagadja a vádakat, szerinte az egyetlen bűne, hogy Szanyit támogatta Ujhelyivel szemben.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,450lájkolóTetszik
3,045követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A használt, kidobásra ítélt matracokkal menekültek millióit lehetne etetni

Ideje lenne kormányzati támogatást is adni a földön kívüli létformák kutatására; a briteknél 2050-ig kivezeteik a gázfűtést; kísérleti temetkezési típus csökkentheti a széndioxid-kibocsátást – e heti tudományos lapszemlénk.

Kampányszünet?