Juncker–Soros-plakátokat fújtak le az ellenzéki képviselők

Juncker–Soros-plakátokat fújtak le az ellenzéki képviselők

Bangóné Borbély Ildikó és Szabó Tímea fújják le a plakátokat (Fotó: Szabó Tímea Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben Parlamentből a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz vonult a Váci úton, több ellenzéki képviselő is megszakította a sétáját, és festékszóróval fújt le több, Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló plakátot. Ezek azok az ismert plakátok, amik miatt az Európai Néppártban már kilenc párt kérte a Fidesz kizárását. A graffitizésben aktívan részt vett Tordai Bence, a Párbeszéd, Varju László, a Demokratikus Koalíció, Bangóné Borbély Ildikó az MSZP, Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője és Szél Bernadett független képviselő is.

Ide mentek be a képviselők Fotó: Magyar Hang

A képviselők ezután bejutottak a nyugdíjfolyosítási igazgatósághoz. Tordai Bence élőben közvetítette, az eseményeket pártja Facebook-oldalán, de a biztonsági személyzet ezt némi vita után leállíttatta. A képviselők közölték, hamarosan sajtótájékoztatóval jelentkeznek.

Hétfőn, kora délután Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a Parlamentben azt mondta, az elmúlt kilenc évben mindent megtettek azért, hogy képviseljék az embereket. Szerinte azonban Orbán Viktorék magasról tesznek az emberekre, éppen ezért ezentúl nem vesznek részt a propagandahétfőkön.

Mindenki bejutott Fotó: Magyar Hang

A sajtótájékoztatón elhangzott, ma a köztisztviselőkért állnak ki, akik a képviselők szerint szintén a kormány rabszolgájává válnak. Közölték, a rabszolgatörvényt jogellenes módon fogadták, el, ez tartalmában is sérti a hazai törvényeket. Ezért közösen az Alkotmánybírósághoz fordulnak, azt kérik, hogy ne legyen alkalmazható a törvény.

Kepli Lajos, a Jobbik alelnöke azt mondta, az ellenzéki együttműködést a kormány hozta össze, más társadalmi csoportokért is kiállnak majd. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő pedig kijelentette, a Fidesz a törvényességét tették törvénnyé. Ezután vonultak a nyugdíjfolyósítóhoz.

Még az ülésteremben a szintén jobbikos Jakab Péter folytatta a miniszterelnök varázstalanítását: azt mondta, amikor decemberben beleült a parlamenti székébe és közelről belenézett a Orbán szemébe nem egy államférfit látott, hanem egy üveges tekintetű embert. Szerinte Orbánról az utca embere azt mondaná, hogy ez az ember bolond.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.