HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mikor leszünk...

Mikor leszünk kaphatók az Aldiban? Öntől is függ!

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hétfő reggel a Média1.hu szakportál megírta: lapunk kiadója jogi lépéseket tervez, mert erőfeszítéseink ellenére az egyik jelentős diszkontlánc, a Magyarországon több mint 130 üzlettel jelen lévő Aldi egyszerűen nem hajlandó árulni lapunkat, annak ellenére, hogy olvasóinknak köszönhetően rövid idő alatt a magyar hetilappiac dobogós szereplői lettünk.

Ehhez egy kis kitérő: a Magyar Hangot a kiskereskedelmi egységekbe (újságos standok, trafikok, boltok, stb.) a Magyar Lapterjesztő Zrt. (Lapker) juttatja el. A francia tulajdonú céggel jó az együttműködésünk, ők hamar bevittek a nagyobb láncokba, így lapunkat régóta árulja a SPAR, Lidl, Tesco, Auchan, de ott vagyunk a nagyobb CBA-kban is. Az Aldiba eddig nem sikerült bejutnunk, annak ellenére, hogy a versenytársaink sajnálatos leállásakor (előbb a Heti Válasz, majd a Vasárnapi Hírek) megüresedett hely a közéleti hetilapok polcain, és a Lapker – információink szerint – mindannyiszor javasolta belistázásunkat a német multinak. (Mellékszál, de hetilapunk a nagyobb benzinkutaknál is kapható hosszú ideje.)

Támogassa munkánkat! Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! | Magyar Hang

Év eleji kampányunkban három konkrét cél elérése érdekében kérjük segítségüket.

Januárban levelet írtunk az Aldi Magyarországnak arról érdeklődve, mi az oka az elzárkózásnak. Akkor azt válaszolták: boltjaik árukínálatát folyamatosan, a vásárlói igények és visszajelzések szerint alakítják. Figyelembe veszik a Lapker javaslatait, valamint a fogyasztók elvárásait, és ezek alapján döntenek. „Megvizsgáljuk a Magyar Hang értékesítési példányszámait és az áruházi értékesítés lehetőségeit” – írták, s azóta sem történt elmozdulás. Nem mellékes, a Figyelő nevű, kormánypárti hetilap ott van a polcokon, annak ellenére, hogy eladott példányszáma a hírek szerint csak néhány ezres.

Hétfő este aztán a Média1.hu kérdéseire azt válaszolták: a Magyar Lapterjesztő Zrt. legutóbb idén február közepén küldte el javaslatát az áruházak állandó kínálatában kapható lapokkal kapcsolatban, és ebben szerepel a Magyar Hang is, de a beszerzési döntés – a javaslatban szereplő többi laphoz hasonlóan – még nem született meg. „A döntés meghozataláig az érintettek szíves türelmét kérjük” – fogalmaz az Aldi, megjegyezve, hogy ezt politikamentesen, gazdasági döntések alapján hozzák meg.

HIRDETÉS

Ki finanszírozza a háttérből a Magyar Hangot? | Magyar Hang

Cirill és Metód hatása a magyar sajtópiacra, avagy így készül lapunk.

Ezért most nagy tisztelettel arra kérjük azon olvasóinkat, akik szoktak az Aldiban vásárolni, és örülnének annak, ha hetilapunk ott is elérhető lenne, legközelebbi bevásárlásuknál ezt jelezzék írásban a vásárlók könyvében (közismert nevén panaszkönyv)! Ezzel reményünk szerint segítjük a német multicég helyi vezetőit a döntés gyors meghozatalában.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,693lájkolóTetszik
3,471követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek