HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Leterhelheti ...

Leterhelheti a postásokat a kormányzati brosúrák kézbesítése

HIRDETÉS

Hiába sikerült elérni a postások béremelését, illetve munkakörülményeik javítását, azért továbbra sincsenek könnyű helyzetben a kézbesítők. Ez derült ki az Index cikkéből, ami szerint a Mire készül Brüsszel témájú kormányzati brosúrák terjesztése akár napi két óra pluszmunkát is jelenthet a postásoknak. A levelek célba juttatására szűk határidő van, ez pedig nehezen tartható, különösen, hogy a borítékok névre szólóak, így körülményesebben terjeszthetőek. Az Index egyik forrása elmondta, a postán külön figyelmeztetnek mindenkit, hogy a brosúrák időben és pontosan érkezzenek meg a címzettekhez. A kézbesítők elmondása szerint egyébként a nemzeti konzultációk is minden alkalommal hasonló többletterhet jelentenek.

Várható volt, hogy gyorsan kell kézbesíteni, amit pedig most túlóráznak a postások, három hónap múlva csúsztathatják majd le

HIRDETÉS

– erről beszélt lapunknak a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének (POFÉSZ) elnöke, Ádám István. Szerinte négy-öt munkanap alatt teljesíthető is a levelek célba juttatása, ami bérházak esetén könnyebb, családi házaknál nehezebb feladat elé állítja a munkatársakat. De ilyen tájékoztató levelek esetében általában szoktak pluszsegítséget kapni a postások, több ember vesz részt a munkában. – Huszonöt éven keresztül kézbesítő voltam én is, tudom, milyen ez, így szokott menni hasonló tájékoztató kampányoknál, tömeges postázások alkalmával – tette hozzá Ádám István.

A szakszervezeti vezetőt kérdeztük a nemrég kiharcolt béremelésről is. Korábban még arról szóltak a hírek, hogy március 9-én sztrájkolhatnak a kézbesítők, azóta viszont sikerült eredményt elérni. Átlagosan tíz százalékos lesz a bérfejlesztés idén, a közel 30 ezer dolgozóból 23 ezer megkapja ezt. Két év alatt ők bruttó negyven százalékos bérnövekedéssel számolhatnak. Ádám István elmondása szerint eredményt értek el a létszámhiány pótlására vonatkozó követelésükkel is. – A tíz százalékot elfogadtuk, ha nem így teszünk, azzal nem hiszem, hogy a közvélemény előtt szimpátiát nyertünk volna – mondta lapunknak. A sztrájk megszervezése egyébként is költséges lett volna, így emiatt is jónak tartja, hogy sikerült végül megállapodni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,392lájkolóTetszik
2,006követőKövetés
15,269feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Vadászidény – Magyar Hang-ajánló

EP-választási körkérdés, Szalai Kriszta-interjú, törökszentmiklósi riport, igazolták a kettős élelmiszer-minőséget, a Strache-ügy hatása – itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek