Kezdőlap Belföld Leterhelheti ...

Leterhelheti a postásokat a kormányzati brosúrák kézbesítése

Hiába sikerült elérni a postások béremelését, illetve munkakörülményeik javítását, azért továbbra sincsenek könnyű helyzetben a kézbesítők. Ez derült ki az Index cikkéből, ami szerint a Mire készül Brüsszel témájú kormányzati brosúrák terjesztése akár napi két óra pluszmunkát is jelenthet a postásoknak. A levelek célba juttatására szűk határidő van, ez pedig nehezen tartható, különösen, hogy a borítékok névre szólóak, így körülményesebben terjeszthetőek. Az Index egyik forrása elmondta, a postán külön figyelmeztetnek mindenkit, hogy a brosúrák időben és pontosan érkezzenek meg a címzettekhez. A kézbesítők elmondása szerint egyébként a nemzeti konzultációk is minden alkalommal hasonló többletterhet jelentenek.

Várható volt, hogy gyorsan kell kézbesíteni, amit pedig most túlóráznak a postások, három hónap múlva csúsztathatják majd le

HIRDETÉS

– erről beszélt lapunknak a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének (POFÉSZ) elnöke, Ádám István. Szerinte négy-öt munkanap alatt teljesíthető is a levelek célba juttatása, ami bérházak esetén könnyebb, családi házaknál nehezebb feladat elé állítja a munkatársakat. De ilyen tájékoztató levelek esetében általában szoktak pluszsegítséget kapni a postások, több ember vesz részt a munkában. – Huszonöt éven keresztül kézbesítő voltam én is, tudom, milyen ez, így szokott menni hasonló tájékoztató kampányoknál, tömeges postázások alkalmával – tette hozzá Ádám István.

A szakszervezeti vezetőt kérdeztük a nemrég kiharcolt béremelésről is. Korábban még arról szóltak a hírek, hogy március 9-én sztrájkolhatnak a kézbesítők, azóta viszont sikerült eredményt elérni. Átlagosan tíz százalékos lesz a bérfejlesztés idén, a közel 30 ezer dolgozóból 23 ezer megkapja ezt. Két év alatt ők bruttó negyven százalékos bérnövekedéssel számolhatnak. Ádám István elmondása szerint eredményt értek el a létszámhiány pótlására vonatkozó követelésükkel is. – A tíz százalékot elfogadtuk, ha nem így teszünk, azzal nem hiszem, hogy a közvélemény előtt szimpátiát nyertünk volna – mondta lapunknak. A sztrájk megszervezése egyébként is költséges lett volna, így emiatt is jónak tartja, hogy sikerült végül megállapodni.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,052lájkolóTetszik
1,578követőKövetés
13,718feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek