HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A kormánylapb...

A kormánylapban adták ki a jelszót: ki kell lépni a Fidesznek a Néppártból

HIRDETÉS

„Elérkezett az idő egy új szövetség megkötésére. Új szövetséget pedig csak úgy lehet kötni, ha a régit felbontjuk. Elérkezett az idő, hogy a Fidesz befejezze a megalázó egyezkedést az Európai Néppárttal” – így kezdődik a ma már Magyar Nemzetnek hívott Magyar Idők szerdai szerkesztőségi vezércikke. Azt is megírták, hogy ezt követően mit kell tenni.

HIRDETÉS

„A Fidesznek egy útja maradt: az új szövetség útja. Orbán Viktor és a Fidesz lépjen ki az Európai Néppártból, és kössön szövetséget Matteo Salvinivel, az osztrák Szabadságpárttal, valamint a lengyel kormánypárttal! Ez ma Európa és a magyarság érdeke” – írja a lap.

Miért Soros? | Magyar Hang

Az erősebb kutya bölcsessége évszázados törvény a Kárpát-medencében – ennyi és nem több Orbán Viktor ideológiája.

És hogy miért kell otthagyni az Európai Néppártot? A cikk szerint azért, mert „az mára megtagadta Helmut Kohl örökségét, helyette Soros György lázálmát kívánja megvalósítani a »nyitott társadalomról«”.
Továbbá ma már „nem különböztethető meg sem a szocialistáktól, sem a liberálisoktól. Ugyanazt mondják, ugyanúgy. Készen állnak az európai nagykoalícióra.” Továbbá már „nem védelmezi sem a nemzetet, sem a kereszténységet, sem a hagyományos családmodellt, sem bármely, néven nevezhető európai hagyományt”, „a beteg liberalizmus kiszolgálója lett”.

A Fidesz által plakátokon támadott Jean-Claude Juncker is is kap kritikát. Úgy jellemzik, hogy „egy mentálisan és morálisan is válságban lévő báb, aki Soros kitartottja. Ha anyagilag talán nem is, de szellemi értelemben mindenképpen”.

Ultimátumot kapott a Fidesz Manfred Webertől | Magyar Hang

Azonnal és végleg le kell állítani a magyar kormány Brüsszel elleni kampányát – mondta a Néppárt csúcsjelöltje. Egyéb feltételei is vannak. Sebastian Kurz már fel is sorakozott mellé.

Azt is hozzáteszik, hogy „nincs mire várni tovább – pontosabban fogalmazva: tilos tovább várni!” A cikk szerint Orbán Viktornak kell a bevándorlás elleni harc és a nemzetek Európájának megvédése élére állnia, mert „ez következik mindabból, amit eddig képviselt”.

HIRDETÉS

Ismert, a néppárti bizottsági elnököt, Jean-Claude Junckert és Soros Györgyöt ábrázoló plakátok nagy felháborodást keltettek az Európai Bizottságban és a Fidesz európai pártcsaládjában is.

A Néppárt több mint tíz tagpártja követelte a Fidesz kizárását, végül Manfred Weber CDU/CSU-s frakcióvezető kedden ultimátumot adott Orbán Viktornak. Az erre adott kormánypárti reakciókból már sejthető volt, hogy egyik feltételt sem kívánja teljesíteni a Fidesz.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,183lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

EU-csúcs: egyelőre csúszik a balkáni bővítés

A brüsszeli EU-csúcs első napján döntöttek a tagállamok arról, hogy jóváhagyják a módosított brexit-szerződést. Vita volt a költségvetésről és elítélték Törökországot. A magyar álláspont nem ismert.