HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Már közel fél...

Már közel félmillióan támogatják a csatlakozást az Európai Ügyészséghez

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Már 470 ezren aláírták azt a petíciót, amely azt követeli, Magyarország is csatlakozzon a korrupció ellen harcoló Európai Ügyészséghez – jelentette be csütörtökön Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő lapunkhoz is eljuttatott közleményében arról ír, „a kezdeményezésből valódi mozgalom nőtt ki, országszerte több ezer ember gyűjti az aláírásokat, ami azt bizonyítja: nem igaz, hogy a magyarok félnek, sokan mernek és akarnak is tenni”. Mint megjegyzi, csütörtöktől újult erővel indul be a gyűjtés, Budapesten 15 helyszínen lesznek jelen ezen a délutánon, és vidéken is újra beindul a közterületi, illetve a kopogtatásos gyűjtés is.

Hadházy Ákos szerint a valódi szám ennél nagyobb lehet, mert a számolást nehezíti, hogy sok gyűjtő nem regisztrált, róluk csak akkor szereznek tudomást, amikor átadnak néhány tucat, vagy akár több ezer aláírást. „Sok aláírásgyűjtő ív érkezik postán, általunk korábban nem ismert emberektől, ami szintén azt mutatja, hogy az emberek szeretnének tenni valamit, csak feladatot kell adni nekik” – közölte a képviselő.

Hogy sikerül-e összegyűjteni a szükséges egymillió szavazatot, azzal kapcsolatban Hadházy Akos úgy vélekedik: „Ez csak attól függ, hányan gyűjtenek. Az egymilliónál sokkal többen szeretnék aláírni. De ha lesz tízezer ember – ahány szavazókör van az országban -, aki vállalná, hogy összegyűjt 50-50 aláírást, akkor egy szempillantás alatt elérjük az egymilliót.”

A független országgyűlési képviselő tavaly szeptemberben indította el petícióját, amelynek célja, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, amely – ellentétben a Polt Péter által vezetett ügyészséggel – hatékonyan léphetne fel az uniós forrásokat dézsmáló bűnözők és a jól szervezett korrupció ellen.

HIRDETÉS

Hadházy Ákosék már 380 ezer aláírást gyűjtöttek | Magyar Hang

Májusig tart a gyűjtés az Európai Ügyészségért, szerinte ez nagyon nagy siker.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,673lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Lemondott az MNB alelnöke

Váratlanul visszaadta megbízatását Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, mert más fontos vezetői tisztséget kapott.