HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hatott a tilt...

Hatott a tiltakozás: az Aldiban is kapható lesz a Magyar Hang

HIRDETÉS

Ugyan lapunk hivatalosan nem értesült róla, de az Aldi hétfői közleményében azt írja, hogy áprilistól két másik kiadvány mellett a Magyar Hang is országszerte megvásárolható lesz mind a hálózat mind a 138 üzletében. Az áruházlánc döntéséről elsőként a Média1.hu számolt be.

HIRDETÉS

Az Aldi lépésére azt követően került sor, hogy lapunk fontolóra vette, beperli a bolthálózatot, mivel az áruházlánc nem volt hajlandó betenni kínálatába a 10 ezer körüli példányszámban elkelő Magyar Hangot.

Gyanúnk szerint politikai döntés állhatott a háttérben, hiszen a lényegesen kevesebb példányszámmal büszkélkedő Figyelőt például lehetett kapni a boltban. Többen jelezték is felháborodásukat az Aldi felé, és a beírtak a cég panaszkönyvbe, több olvasónk pedig úgy fejezték ki nemtetszésüket, hogy becsempésztek néhány példányt hetilapunkból az Aldi polcaira. A Magyar Hang állandó szerzője, Puzsér Róbert pedig a Facebookon próbavásárlással egybekötött látogatást hirdetett.

Az Aldi közleményében egyébiránt azzal indokolta a kialakult helyzetet, hogy „a sajtótermékek esetében az áruházlánc évente több alkalommal egyeztet a Lapker Zrt.-vel a magyarországi nyomtatott lapok értékesített példányszámaival kapcsolatban és ezek, illetve a Lapker Zrt. javaslatai, valamint fogyasztói elvárások alapján dönt az üzleteiben kapható sajtótermékek portfóliójáról”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,700lájkolóTetszik
2,809követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újabb szög a vidék koporsójában: megszűnik az agrár-felsőoktatás Szarvason

Babák Mihály hiába próbálta megmenteni a kart, a Fidesz leállította saját polgármesterét, így már csak szakképzésre és kutatásra lesz lehetőség a patinás intézmény falai között.

Kelj fel, és jaj?