HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mindig kell e...

Mindig kell egy ellenség – Miért támadják a repteret?

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Miközben az önkormányzati választások előtt bő fél évvel az ellenzéki térfélen továbbra is az összefogás megvalósításával küszködnek a pártok, a kormányoldalon a már a kampánytémaként bedobható gumicsontok tesztelése zajlik. Legalábbis így is lehet értelmezni, hogy a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérrel kapcsolatos – részben valós, részben nehezen értelmezhető – aggályok egyre többször kerülnek elő mind a kormány, mind pedig Tarlós István főpolgármester (-jelölt) tarsolyából.

HIRDETÉS

A megnyilvánulások célpontja rendszerint a repteret üzemeltető, nemzetközi befektetők (a légikikötők üzemeltetésére szakosodott AviAlliance, a Malton pénzügyi befektető és a Caisse de dépot et placement du Québec nevű kanadai nyugdíjalap) tulajdonában lévő Budapest Airport Zrt. (BA). A közvélemény stimulálása januárban kezdődött, amikor Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a hvg.hu-nak arról beszélt: a BA akár meg is akadályozhatja a reptéri gyorsvasút megépítését, hiszen a repteret üzemeltető cég használatába adták a területet 75 évre. A BA persze jelezte, hogy ez nem áll szándékában, sőt, kívánatosnak tartják a vasútfejlesztést.

A következő, immár egyértelműbb támadás Schneller Domonkostól, a Miniszterelnökség budapesti fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárától érkezett. Az Airportál.hu-nak küldte el észrevételeit, kifogásolva a mosdók tisztaságát, az akadálymentesítés hiányát és úgy általában a balkáni viszonyokat. Bár állításának igazságtartalmáról minden utas meggyőződhet, mégis figyelemre méltó, hogy az évek óta fennálló viszonyok csak most szúrtak szemet odafent.

Lekerülünk a térképről? A LOT ritkítja transzatlanti járatait | Magyar Hang

Fél év után kiderült: a lengyel nemzeti légitársaságnak nem éri meg hetente hatszor Budapestről New Yorkba és Chicagóba repülni.

A stafétát aztán átvette Tarlós István, felismerve, hogy a reptér környékén lakók nyugalma csorbát szenved a fel- és leszálló repülőgépek keltette zaj miatt. Ötletként bedobta az éjszakai repülési tilalmat, illetve a teljes szabályozás újragondolását. (Jelenleg éjszaka mindössze hat gépmozgás engedélyezett.) A főpolgármester beszélt arról is, hogy a fapadosokat ki kellene paterolni Ferihegyről, illetve hogy újra kellene tárgyalni a repülőtér 2005-ben kötött privatizációs szerződését, mivel az alapján 75 évig nem létesíthető a főváros száz kilométeres körzetében más kereskedelmi légikikötő. Utalást tett arra is, hogy Ferihegynek valójában állami kézben kellene lennie.  

HIRDETÉS

De napvilágot látott más lehetőség is: a G7.hu szerint több jel is arra mutat, hogy Mészáros Lőrinc kivetheti a hálóját a Budapest Airportra. Gond lehet ugyanakkor az árral, amelyet a gazdasági portál 833 milliárd forintra taksál.

Ha néhány lépéssel távolabbról szemléljük a fejleményeket, egyértelműen az a kép rajzolódik ki, hogy inkább a hangulatkeltés a cél. A kommunikáció ugyanis ellentétes az eddigi fővárosi – és kormányzati – célkitűzésekkel. A kormány fennhatósága alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség tavaly indított egy Budapestet és Magyarországot népszerűsítő nemzetközi reklámkampányt, amelynek összköltsége meghaladja a 1,5 milliárd forintot. A hirdetések jelentős része a légitársaságoknál jelenik meg, vagyis azok célja többek között az ágazat (Ferihegy) forgalmának növelése.

Ezen kormányzati célokkal összhangban vannak a Budapest Airport által nemrég bejelentett fejlesztések is: 2024-ig 225 milliárd forintos (700 millió eurós) beruházást terveznek, amelynek legfontosabb eleme egy új terminálépület megtervezése és megvalósítása lesz a jelenlegi 2A terminál tőszomszédságában, és kialakítják a majdani gyorsvasút állomásának helyét is.

Tényleges alapja ugyanakkor nemcsak ezen szempontok miatt nincs a Ferihegy- és fapados-ellenességnek. Az ugyanis, hogy a repülőtér forgalmának zömét diszkont cégek biztosítják – a két nagy, a Wizz Air és a Ryanair együttes piaci részesedése megközelíti az 50 százalékot – piaci okok miatt alakult így. A magyarok olcsón szeretnek utazni, ezért hajlandók alább adni az igényeikből. (Gondoljunk csak bele, mekkora felháborodást okozna, ha egy-egy olcsó repülésért a mostani 45 perc helyett több órát kellene utazni.) A másik a Malév 2012-es csődje: a BA ekkortól kezdve ment át fapados üzemmódba, hiszen a diszkont cégek voltak azok, amelyek pillanatok alatt be tudták tölteni a nemzeti légitársaság után maradt űrt.

Lapunk megkereste a Budapest Airportot az iránt érdeklődve, volt-e a kormány részéről megkeresés azzal kapcsolatban, hogy felülvizsgálnák a hatályos szerződéseket, illetve hogy befolyásolják-e a repülőtér már bejelentett fejlesztését a kormányzati megnyilvánulások. Érdeklődtünk afelől is, hogy a BA és a kormány között milyen vitás ügyek vannak jelenleg, illetve hogy a társaság tulajdonosai fontolgatják-e a kivonulást a magyar piacról. A BA érdemben nem reagált kérdéseinkre, csak egy sablonválaszt küldött. Eszerint „a Budapest Airport üdvözöl minden olyan javaslatot, amely hozzásegít a repülőtér és a környéken lakók harmonikus együttéléséhez”.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/9. számában jelent meg, 2019. március 1-jén.

HIRDETÉS

Hetilapunkat megtalálja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 2019/9. Magyar Hangban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,750lájkolóTetszik
2,956követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek