Kezdőlap Belföld A bankszövets...

A bankszövetség elnöke lehet Matolcsy és az MNB alelnöke

Tavasszal a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke lehet Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség és az UniCredit Bank vezetője, amely tisztségekről minden bizonnyal le fog mondani kinevezéskor – olvasható a Klubrádió honlapján.

HIRDETÉS

Patait több évtizedes barátság fűzi Matolcsy György jegybankelnökhöz, amelyről a bankszövetség elnöke többször is beszélt. Így talán nem véletlen, hogy a Népszabadság honlapja (nol.hu) egyik utolsó híréből 2016 őszén arra is fény derült, Matolcsy György Patainak a Budai Várban található luxuslakását használja. Az ügy pikantériája, hogy Matolcsy annak az MNB-nek a vezetője, amely ellenőrzi a Patai vezette UniCredit Bankot. Az értesülést akkor nem kommentálta sem a jegybank, sem az UniCredit, másfél hónappal később azonban Matolcsy az Országgyűlésben egy képviselői kérdésre válaszolva blöffnek nevezte a hírt.

Matolcsyt újra akarta Orbán, Áder kinevezi | Magyar Hang

A jegybank elnöke további hat évig marad a posztján.

Patai Mihály tavaly decemberben a magyar gazdaságról azt mondta, hogy Trianon óta nem volt még olyan jó állapotban, mint az elmúlt időszakban. A szimpátia másik oldalról is megvan, hiszen három évvel korábban, 2015 júniusában Matolcsy György: Magyarország a változó világban című könyv bemutatóján mondott beszédében Patait az ország három testőreinek egyikeként emlegette.

A Klubrádió megkeresésére az UniCredit Bank az értesülést sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta. Csak annyit közöltek, hogy piaci pletykákat, spekulációkat nem akarnak kommentálni.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,052lájkolóTetszik
1,578követőKövetés
13,718feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek