HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A bankszövets...

A bankszövetség elnöke lehet Matolcsy és az MNB alelnöke

HIRDETÉS

Tavasszal a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke lehet Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség és az UniCredit Bank vezetője, amely tisztségekről minden bizonnyal le fog mondani kinevezéskor – olvasható a Klubrádió honlapján.

HIRDETÉS

Patait több évtizedes barátság fűzi Matolcsy György jegybankelnökhöz, amelyről a bankszövetség elnöke többször is beszélt. Így talán nem véletlen, hogy a Népszabadság honlapja (nol.hu) egyik utolsó híréből 2016 őszén arra is fény derült, Matolcsy György Patainak a Budai Várban található luxuslakását használja. Az ügy pikantériája, hogy Matolcsy annak az MNB-nek a vezetője, amely ellenőrzi a Patai vezette UniCredit Bankot. Az értesülést akkor nem kommentálta sem a jegybank, sem az UniCredit, másfél hónappal később azonban Matolcsy az Országgyűlésben egy képviselői kérdésre válaszolva blöffnek nevezte a hírt.

Matolcsyt újra akarta Orbán, Áder kinevezi | Magyar Hang

A jegybank elnöke további hat évig marad a posztján.

Patai Mihály tavaly decemberben a magyar gazdaságról azt mondta, hogy Trianon óta nem volt még olyan jó állapotban, mint az elmúlt időszakban. A szimpátia másik oldalról is megvan, hiszen három évvel korábban, 2015 júniusában Matolcsy György: Magyarország a változó világban című könyv bemutatóján mondott beszédében Patait az ország három testőreinek egyikeként emlegette.

A Klubrádió megkeresésére az UniCredit Bank az értesülést sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta. Csak annyit közöltek, hogy piaci pletykákat, spekulációkat nem akarnak kommentálni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,108lájkolóTetszik
2,844követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ultrahanggal jelzik a növények, ha stresszhelyzetbe kerülnek

E heti tudományos lapszemlénk: 3D-s nyomtatással tarthatja életben gépeit az amerikai légierő. Magas ólomkoncentrációt az ókori római Londonban. Nem a modern ember okozta a neandervölgyiek végzetét?