HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán–Weber-t...

Orbán–Weber-találkozó: a kormányfő kész bocsánatot kérni a hasznos idiótázásért

HIRDETÉS

Orbán Viktor nem akart senkit megbántani, amikor hasznos idiótákról beszélt, ha valakit ez mégis bántott, akkor ennek a kifejezésnek a használatáért kész a kormányfő bocsánatot kérni. Ezt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be kedden a HVG.hu tudósítása szerint jóval azután, hogy Orbán Viktor és Manfred Weber tárgyalásokat folytatott Budapesten. A bocsánatkérés a néppárti politikus egyik feltétele annak érdekében, hogy a Fideszt ne zárják ki a pártcsaládból, de kérdés, hogy vajon erre gondolt-e.

HIRDETÉS

A tárgyalások másik fontos eleme a CEU volt, ezt jól jelzi az is, hogy Manfred Weber személyesen tárgyalt az intézmény rektorával és többször is egyértelművé tette, hogy az amerikai diplomát adó képzésnek is meg kell maradnia Magyarországon. Gulyás Gergely ennek kapcsán csak annyit mondott – ami megegyezik az állandóan hangoztatott kormányzati állásponttal –, hogy az intézmény jövője biztosítva van.

Manfred Weber Orbán Viktornál: Nem oldottak meg minden problémát | Magyar Hang

A néppárti frakcióvezető a jövőben nem akar unióellenes kampányokat.

A Manfred Weber által korábban meghatározott harmadik feltétel, vagyis a Brüsszel elleni kampány befejezésének ügyét is könnyen elintézte Gulyás Gergely. Habár korábban még arról volt szó, hogy Soros György mellé március 15-től Frans Timmermans képe kerül, a miniszter most azt mondta, hogy a plakátkampány véget ér, ezzel a konfliktusnak is vége. Egyúttal elismerte, hogy mára azokat a plakátokat szedték le szélsebesen, amelyek olyan útvonalon voltak, ahol Manfred Weber a városban ma utazott.

Gulyás Gergely szerint egyébként a találkozón nemcsak a három feltételről beszéltek, hanem Európa jövőjéről, Macron elnökről, a CDU-ról, a migráció megállításáról. Megismételte emellett azt is, hogy olyan pártok kezdeményezték a Fidesz kizárását, akikkel eddig is sok vitájuk volt, ez a konfliktus pedig valójában a bevándorlásról szól. A miniszter azt mondta, hogy Orbán Viktor és Manfred Weber is azt szeretnék, ha a Fidesz az Európai Néppárt tagja maradna. – A Néppárt kevésbé van meg nélkülünk, mint mi nélkülük – fogalmazott.

Manfred Weber útvonaláról eltakarították a junckeres plakátokat | Magyar Hang

Az egyik feltétel kapcsán konkrét ajánlattal érkezik a néppárti politikus.

Manfred Weber a keddi útja kapcsán már beszédesebb volt. Mondott pár mondatot akkor is, amikor a CEU-n tárgyalt, később pedig a Dohány utcai zsinagógában sajtótájékoztatót is tartott. Ott kiemelte, hogy nem mindenben sikerült a magyar miniszterelnökkel megállapodni.

HIRDETÉS

Az ellenzéki pártok sem tétlenkedtek, bár ők főként a látogatás előtt akcióztak. Az MSZP például a reptér közelében az egyik Soros-Juncker plakátot átragasztotta úgy, hogy Manfred Weber arca került fel rá. Odaírták azt is, hogy “Welcome to Orbanistan”. Bár ezt a külföldi politikus nem láthatta, hiszen ezt is gondosan letakarták még az érkezése előtt. A Momentum pedig az elfedéseket sem hagyta annyiban, hiszen néhányra festékszóróval angol feliratokat festettek, például azt, hogy “Egy nappal ezelőtt itt gyűlöletpropaganda volt”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,563lájkolóTetszik
2,564követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem gyom, gyógy

Így a nyár vége felé már gyakrabban jelentkezik a fáradtság, és ezt kiszagolják a gyomok. A gazok. Ez sem akkora baj persze, némelyiket például megeszem.