HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Sztrájkoltak,...

Sztrájkoltak, kirúgták őket a gyárból

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Úgy tűnik, több gyárban is szerettek volna a győri Audihoz hasonlóan eredményeket elérni a bértárgyalásokon, illetve a szakszervezetek által kezdeményezett sztrájkok segítségével, ám ez nem mindenhol hozta meg a kívánt eredményt.

A miskolci székhelyű, indítómotorokat és generátorokat gyártó S.E.G.A Kft. esetében nemhogy nem járt eredménnyel a munkabeszüntetés, de azt követően a cégvezetés több olyan dolgozót is elküldött, aki részt vett az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSZ) által szervezett sztrájkban. Ahogy G7.hu portál megírta, korábban a Bosch, most pedig egy kínai vállalatcsoporthoz tartozó gyárban 50-60 dolgozó szüntette be a munkát, ám ez is két nap alatt kifulladt. Ez után került sor az elbocsátásokra.

Határozatlan idejű sztrájk kezdődött a Hankooknál | Magyar Hang

A szakszervezet szerint a dolgozók nyolcvan százaléka részt vesz benne. A cégvezetés próbálta a délelőttös műszakot bent tartani a gyárban.

A gazdasági oldalnak nyilatkozó szakszervezeti vezető elmondta, csak olyanokat menesztettek, akik részt vettek a munkabeszüntetéseben. „Mivel csak olyanokat küldtek el, akik sztrájkoltak, ez jogorvoslatért kiállt, amit elő is kezdtünk készíteni” – jelentette ki Janik Tamás.

Két elküldött férfi a G7.hu-val közölte, a cég kirúgásukat többször, dokumentált formában elkövetett hibákra hivatkozva indokolták, ám állításuk szerint sem szóbeli, sem pedig írásbeli figyelmeztetésben nem részesültek soha. Sőt, egyikük korábban még hónap dolgozója is volt. Ráadásul valamennyien a sztrájk abbamaradása után kapták kézhez a felmondólevelüket.

HIRDETÉS

Sztrájkoltak az Erkel Színház szombati előadásán | Magyar Hang

Késve kezdődött a Carmen. A szakszervezetek 35 százalékos alapilletmény-emelést szeretnének. Az opera végül lement, a közönség szimpátiája mellett a színpadon mindenki mindent beleadott.

A cégvezetés természetes fluktuációval magyarázta a dolgozók elküldését. „Természetesen elő szokott fordulni, hogy munkaerő-kölcsönzés keretében foglalkoztatott munkavállalótól válunk meg, aminek sok különböző oka lehet” – állt a cég válaszában, mindemellett hozzátették, folyamatosan vesznek fel embereket, hogy minden munkahelyet betöltsenek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,667lájkolóTetszik
3,465követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Figyeli az Európa Tanács Magyarországot

A fideszes Németh Zsolt hiába próbálta későbbre tolni a határozatot, a testület szerint indokolt a Magyarországgal foglalkozó „periodikus jelentés” elkészítése.