HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Újabb MÚOSZ-k...

Újabb MÚOSZ-közleményt nem engedett ki az MTI

HIRDETÉS

Nem engedte ki a Március 15., a magyar sajtószabadság napja című MÚOSZ-közleményt az MTI – tette közzé a Media1. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége megemlítette volna, hogy csatlakozik a Klubrádió és a Mérték Médiaelemző Műhely panaszbeadványához, amit Jávor Benedek EP-képviselő segítségével nyújtottak be januárban az Európai Bizottsághoz. A Magyar Távirati Iroda Országos Sajtószolgálata (OS) viszont megtagadta ennek közzétételét, ahogy egyébként korábban a filmkritikusok díjára szóló meghívót is.

Nem kerülhet ki a Filmkritikusok Díjának meghívója az MTI OS-re | Magyar Hang

Február 1-jén, péntek délután adják át az idei Magyar Filmkritikus Díjakat, hagyományosan a Vörösmarty úti Sajtóházban. A nagy múltra visszatekintő elismerést a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), illetve a Magyar Filmművészek Szövetsége filmkritikus-szakosztálya ítéli oda, a tavalyi eseményen pedig még Andy Vajna is részt tudott venni.

HIRDETÉS

A MÚOSZ elnöke, Hargitai Miklós számolt be róla a Media1-nek, mire hivatkozva utasította vissza szervezetét az MTI OS. A távirati iroda szerint a közlemény az OS szabályzatának 14.2 pontjába ütközik, ezért nem áll módjában kiadni. Az említett pont szerint a közzétevők nem sérthetik „a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit.”

Az MTI-t ez a rész zavarhatta: „Ez már a második panasz a Bizottság előtt az eltorzult magyar médiaviszonyok ügyében: az elsőt ugyanez a kör nyújtotta be 2016-ban a közmédia (az állami rádiók és televíziók, valamint az állami hírügynökség) minden észszerű határt túllépő, a közszolgálati feladatokkal nem indokolható, a magyar sajtópiacot súlyosan deformáló állami támogatása miatt.” Az újabb közlemény arról a panaszbeadványról szól, amit a kormánypárti média kormányzati reklámok útján történő támogatása kapcsán nyújtottak be.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,392lájkolóTetszik
2,006követőKövetés
15,269feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Vadászidény – Magyar Hang-ajánló

EP-választási körkérdés, Szalai Kriszta-interjú, törökszentmiklósi riport, igazolták a kettős élelmiszer-minőséget, a Strache-ügy hatása – itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek