HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A német AfD-s...

A német AfD-sek szívesen vennék Orbán közeledését, Budapestre is eljöttek

HIRDETÉS

A szintén a migrációellenességre építő Alternatíva Németország (AfD) szimpatizánsai is eljöttek Orbán Viktor beszédét meghallgatni – szúrta ki az Azonnali. A hazájukban 12-14 százalék között álló párt hívei egy külön busszal, tizenheten érkeztek, elmondásuk szerint önként.

HIRDETÉS

Andreas Wild berlini tartományi képviselő a lapnak azt mondta: tisztelik Orbán Viktorban, hogy „törődik a népével, és lezárta a határokat.” Ezért is eljöttek, hogy megmutassák, szolidárisak a kormányfővel. Wild örülne, ha lenne formális kapcsolat az AfD és a Fidesz között.

Orbán: Van, hogy a kiegyezés valóságában kell élnünk, de Kossuth Lajossal álmodunk | Magyar Hang

A magyarokat csak a szabadság zászlaja alatt lehet egyesíteni, itt pedig ha szabadság van, minden van – mondta a miniszterelnök.

Az érkező németek voltak azok, akikről a Tagesspiegel megírta: amikor a berlini Ostbahnhofról elindultak, fekete ruhába öltözött támadók kövekkel dobálták meg a buszukat. Mindezt azok után, hogy megtudták, a sokak által szélsőjobboldalinak nevezett párt tagjait szállítja a jármű.

Az AfD társelnöke, Jörg Meuthen a héten adott interjút az Azonnalinak, ebben azt mondva: „Az AfD-hez a Fidesz áll a legközelebb, és ezt a Fidesznek is meg kéne értenie. Nem értem, mit akarnak Orbánék még a CDU/CSU-tól.”

A március 15-ei Orbán-beszéden a magyarok mellett legnagyobb számban lengyelek képviseltették magukat, a fehér-vörös színek helyenként jobban el is lepték a múzeum előtti területet a piros-fehér-zöldnél. Az Azonnali szerint akadtak, akik PiS-zászlót, illetve Kaczynskit ábrázoló molinót is hoztak. A lengyelek a Jog és Igazságossághoz (PiS) közel álló Gazeta Polska lapkiadó és klubhálózat szervezésében jöttek, Orbán előtt pedig beszédet mondott Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök is.

A Rákóczi út buszsávjában, ahogy a 444 írta, a Puskás Akadémia, a Győri ETO, a Bicskei TC és más csapatok üres buszai parkoltak a rendezvény alatt. A korábbi években már volt rá példa, hogy vidéki klubok járműveivel érkeztek a résztvevők.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,264lájkolóTetszik
1,995követőKövetés
15,218feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Be a pártba – Magyar Hang-ajánló

Gulyás Márton-, Döme Zsuzsanna-, Nényei Pál- és Krusovszky Dénes-interjú. Kórházból ukrán munkásszálló Újpesten? Egy Németországba költözött család története. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek