HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ősszel Magyar...

Ősszel Magyarországon járt az új-zélandi terrorista

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Több közép-európai, illetve balkáni államot, köztük Magyarországot is felkereste tavaly ősszel az új-zélandi terrortámadással gyanúsított Brenton Tarrant. A bolgár hatóságok számoltak be róla pénteken a Telegraph cikke szerint, hogy a feltételezett elkövető tavaly november 9. és 15. között Bulgáriában tartózkodott, ahol állítása szerint történelmi emlékhelyeket kívánt felkeresni. Tarrant célja volt, hogy tanulmányozza a balkáni állam történetét – tette közzé Szotir Cacarov főügyész. Megjegyezte, a nyomozás célja megállapítani, hogy valóban ennyiről volt-e szó, vagy más szándékai is voltak a fehér felsőbbrendűséget valló férfinak.

HIRDETÉS

Korábban megírtuk, hogy Tarrantra hatást gyakorolhatott az a Renaud Camus is, aki vallja, hogy az elitek ki akarják cserélni az őshonos európai népességet keleti bevándorlókra. A terrorista emellett egy fegyverén feltüntette Szilágyi Mihály és Hunyadi János nevét is, feltehetőleg 1456 és Nándorfehérvár, tehát a törökök elleni küzdelem miatt.

A francia filozófus, aki inspirálhatta az új-zélandi terroristát | Magyar Hang

A bevándorláson keresztül etnikai, kulturális és faji csere zajlik, az őshonos fehérek helyét pedig keletről érkezők veszik át – ezek voltak az új-zélandi terrortámadással gyanúsított Brenton Tarrant manifesztumának fő gondolatai. Címnek is ezt, A nagy felcserélést (The Great Replacement) választotta, akárcsak 2012-es művének Renaud Camus francia filozófus.

A bolgár hatóságok szerint Tarrant Dubajból érkezett Szófiába november 9-én, majd a következő nap autót bérelt, hogy felkeressen tíz történelmi emlékhelyet. November 15-én távozott Bukarestbe, ahol szintén gépjárművet kölcsönzött, és Magyarország felé vette az irányt.

Az ausztrál férfi 2016. december 28. és 30. között szintén felkeresett olyan országokat, mint Szerbia, Horvátország, valamint Bosznia és Hercegovina.

HIRDETÉS

A terrorcselekmény előtt közzétett manifesztumában Tarrant azt állította, a támadást két éve tervezte, az új-zélandi Christchurchöt pedig három hónappal ezelőtt nézte ki magának.

Az AP amerikai hírügynökség szerint egyébként a merénylet elkövetése közben Radovan Karadzic szerb háborús bűnöst éltető dalt hallgatott Tarrant.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,395lájkolóTetszik
3,042követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek