HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Gulyás Gergel...

Gulyás Gergely: felfüggesztés esetén a Fidesz azonnal elhagyja a Néppártot

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Az MTI tudósítása szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is leszögezte, a Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor.

HIRDETÉS

Gulyás Gergely arról is beszélt, ha a kizárás alaposságának vizsgálatára létrejön egy “három bölcsből” álló bizottság, a Fidesz önkéntes döntéssel azt vállalja, hogy a testület munkájának lezárultáig nem vesz részt a Néppárt testületeinek munkájában. „A Fidesz és az ország méltóságáról is szó van” – fogalmazott a miniszter, aki Brüsszelből nyilatkozott az MTI-nek.

Orbán Viktor meghajol a CEU ügyében? | Magyar Hang

Sajtóhírek szerint a Néppárt elnöksége a Fidesz felfüggesztését javasolja. Csakúgy, mint a CDU elnöke.

Gulyás szerint olyan kompromisszumot nem tudnak kötni, amely korlátozza a Fideszt a szabadságában és abban a politikában, amellyel elutasítják a bevándorlást. A tárcavezető egyúttal közölte azt is: a Fidesz a keresztény Európa megvédését is a legfontosabb politikai célok között tartja számon. „Az elmúlt hetekben a Fidesz mindent megtett a kompromisszum érdekében, a Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber által szabott feltételeket teljesítette” – jelentette ki.

A politikus arra is emlékeztetett: a kizárást a pártcsaládból a Néppárt tizenhárom bevándorláspárti tagpártja kezdeményezte, amelyeknek együttesen 34 mandátuma van a 217 fős frakcióban. A szabályok értelmében azonban a kérdést megtárgyalja a pártcsalád választmánya – tette hozzá.

HIRDETÉS

Az MSZP közben aláírásgyűjtésbe kezd hazánk uniós tagságának megőrzéséért. Ujhelyi István, a szocialisták európai parlamenti képviselője szerint  függetlenül a néppártiak mai döntésétől és a Fidesz esetleges felfüggesztésétől vagy kizárásától, az orbáni politika már egyértelműen veszélybe sodorta a magyar uniós tagságot. – Teljesen egyértelmű, hogy Orbánisztán összeférhetetlen az európai közösséggel és az európai alapszerződéssel. Tehát vagy Orbán Viktor vezeti ki az országot az Európai Unióból, vagy az orbáni politika miatt az Unió és a tagállamok döntenek majd úgy, hogy elegük van az európai értékeket semmibe vevő magyar kormányból és egyszerűen kisodródunk a közösségből – fogalmazott az MSZP politikusa.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese is arról írt, hogy “a szégyen már megesett”. A Fidesz-kormány mostantól kezdve szerinte egész Európában a felelőtlenség, a megbízhatatlanság, a sportszerűtlenség, a hatalmi gőg, az árulás és a mértéktelen korrupció szinonimája lett. – Ma Orbán Viktor és kormánya ezt jelenti, és mindegy, hogy EPP-tagság nélkül vagy tagsággal, de jogfosztottan áll majd csütörtökön reggel a világ nyilvánossága elé. Az ellenzéki politikus úgy érzi, hogy Orbán európai karrierjének vége. Hangsúlyozta azonban, hogy Magyarország európai útja nem érhet véget.

Gyurcsány Ferenc pedig a Facebookon értekezett arról, hogy a Néppárt ma “nyilván megüti” a Fideszt. Azt írta, hogy Európa legnagyobb pártcsaládja ma ellép Orbántól, ezzel Európa is. – Süllyed a hajó. És eljön a pillanat, amikor a magyar választók majd nem akarnak a Fidesszel együtt a semmibe veszni – fogalmazott.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,745lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Elkezdték felvásárolni a magyarok a tartós élelmiszereket

Negyvenöt perces sor a kasszánál, bizonyos árucikkeknél kiürült polcok, zsúfolásig tömött bevásárlókocsikat tologató vevők – az egyik budapesti diszkont áruházban jártunk szerda koraeste.