HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mészáros gyer...

Mészáros gyermekei végre beadták a pályázatot, megépülhet az új felcsúti iskola

HIRDETÉS


A Mészáros Lőrinchez köthető Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. álmodhatja meg az új felcsúti iskolát – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A cég a Fejér B.Á.L. Zrt. tulajdonában van, amely Mészáros gyermekeinek vállalkozása – már a név is innen jön: Mészáros Beatrix, Homlok-Mészáros Ágnes és ifj. Mészáros Lőrinc. Ennek fényében nem meglepő, hogy ők nyerték el a közbeszerzést, az már annál inkább, hogy a tavaly augusztus 17-én indított pályázat elsőre eredménytelenül zárult, így fél éves csúszással indulhatnak csak a munkálatok.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) tavaly nyáron azért indított hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárást, mert „a szerződés kizárólagos jogok védelme miatt kizárólag egy meghatározott szervezettel köthető meg”. Ez a szervezet pedig a a felcsúti székhelyű Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. volt. Az egyetlen lehetséges résztvevő ellenére a pályázat sikertelenül zárult, mégpedig azért, mert a cég egyszerűen nem nyújtotta be az utolsó ajánlatát.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemében tervezett felcsúti Endresz György Általános Iskola új iskola tervezése nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás. Az NSK ennek megfelelően új eljárást indított, amelyben ismét a Fejér Tervezővel tárgyaltak kizárólagosan, és ezúttal sikerült eljutniuk a szerződésig.

A tervezést a cég 232 millió forintért vállalta. A kormány korábban a beruházás ezen részére 304 millió forintot biztosított a Beruházás Előkészítő Alapból.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,934lájkolóTetszik
2,830követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek