Kezdőlap Belföld Indulhat a Mo...

Indulhat a Momentum az EP-választáson

Elhárulni látszanak az adminisztrációs akadályok, így a Momentum indulhat a májusi EP-választáson – számolt be róla az Index. A Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) eddig két fő gondja volt. Az egyik szerint a párt székhelyeként a Múzeum körutat tüntették fel, miközben a hiteles nyilvántartásban még a Rózsa utca szerepelt. Továbbá a szervezetet Fekete-Győr András jelentette be, pedig neki elvileg tavaly július 31-én lejárt a jogosultsága.

HIRDETÉS

A Momentum viszont már január elején bejelentette az új székhelyet, valamint a képviseleti joggal rendelkezők adatait. A Fővárosi Törvényszék február 8-án hozott végzést a változások bejegyzéséről. Az új adatokat a bíróság ezután sem vezette át a nyilvántartásba, így március 13-án a párt hiába adta le kérelmét az NVB-nek, az elutasító végzést hozott. A Momentum ekkor fellebbezett a Kúriához, de az is a választási bizottságnak adott igazat.

Az Index csütörtökön rákérdezett a Fővárosi Törvényszéknél, miért nem vezette még át a változásokat, mire a bíróság nem sokkal később frissítette az adatokat. Így elhárult az akadály az elől, hogy a Momentum sikeresen benyújthassa a formanyomtatványt.

„Ott leszünk a szavazólapon május 26-án: sem anyagilag, sem jogilag nem tudják megakadályozni, hogy induljunk az európai parlamenti választáson!” – üzente Facebook-oldalán a Momentum.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,643lájkolóTetszik
1,792követőKövetés
14,464feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szellemét a tűz nem égeté meg – Magyar Hang-ajánló

Látogatás 2019 roma hősénél és a keleméri bárányfarmon, interjú Ragályi Elemérrel, Böjte Csabával és Versegi Beáta coach-szerzetesnővel. Csütörtöktől itt a friss Magyar Hang!

Kiemelt cikkek

Tejfogak

Amikor gyerek voltam, tehenek bőgtek, földutak kanyarogtak, meg poros téglarakások álltak a város szélein. Azoknak lehetett búcsúzóul viszlátot inteni.

Nagyböjti edzésterv

Ünneprontás