HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Indulhat a Mo...

Indulhat a Momentum az EP-választáson

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Elhárulni látszanak az adminisztrációs akadályok, így a Momentum indulhat a májusi EP-választáson – számolt be róla az Index. A Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) eddig két fő gondja volt. Az egyik szerint a párt székhelyeként a Múzeum körutat tüntették fel, miközben a hiteles nyilvántartásban még a Rózsa utca szerepelt. Továbbá a szervezetet Fekete-Győr András jelentette be, pedig neki elvileg tavaly július 31-én lejárt a jogosultsága.

A Momentum viszont már január elején bejelentette az új székhelyet, valamint a képviseleti joggal rendelkezők adatait. A Fővárosi Törvényszék február 8-án hozott végzést a változások bejegyzéséről. Az új adatokat a bíróság ezután sem vezette át a nyilvántartásba, így március 13-án a párt hiába adta le kérelmét az NVB-nek, az elutasító végzést hozott. A Momentum ekkor fellebbezett a Kúriához, de az is a választási bizottságnak adott igazat.

Az Index csütörtökön rákérdezett a Fővárosi Törvényszéknél, miért nem vezette még át a változásokat, mire a bíróság nem sokkal később frissítette az adatokat. Így elhárult az akadály az elől, hogy a Momentum sikeresen benyújthassa a formanyomtatványt.

„Ott leszünk a szavazólapon május 26-án: sem anyagilag, sem jogilag nem tudják megakadályozni, hogy induljunk az európai parlamenti választáson!” – üzente Facebook-oldalán a Momentum.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,698lájkolóTetszik
3,779követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek