HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Indulhat a Mo...

Indulhat a Momentum az EP-választáson

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Elhárulni látszanak az adminisztrációs akadályok, így a Momentum indulhat a májusi EP-választáson – számolt be róla az Index. A Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) eddig két fő gondja volt. Az egyik szerint a párt székhelyeként a Múzeum körutat tüntették fel, miközben a hiteles nyilvántartásban még a Rózsa utca szerepelt. Továbbá a szervezetet Fekete-Győr András jelentette be, pedig neki elvileg tavaly július 31-én lejárt a jogosultsága.

HIRDETÉS

A Momentum viszont már január elején bejelentette az új székhelyet, valamint a képviseleti joggal rendelkezők adatait. A Fővárosi Törvényszék február 8-án hozott végzést a változások bejegyzéséről. Az új adatokat a bíróság ezután sem vezette át a nyilvántartásba, így március 13-án a párt hiába adta le kérelmét az NVB-nek, az elutasító végzést hozott. A Momentum ekkor fellebbezett a Kúriához, de az is a választási bizottságnak adott igazat.

Az Index csütörtökön rákérdezett a Fővárosi Törvényszéknél, miért nem vezette még át a változásokat, mire a bíróság nem sokkal később frissítette az adatokat. Így elhárult az akadály az elől, hogy a Momentum sikeresen benyújthassa a formanyomtatványt.

„Ott leszünk a szavazólapon május 26-án: sem anyagilag, sem jogilag nem tudják megakadályozni, hogy induljunk az európai parlamenti választáson!” – üzente Facebook-oldalán a Momentum.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,686lájkolóTetszik
2,948követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

(Forrás: A The European Conservative kiadvány Facebook-oldala)

Miközben Brüsszelben összeül az Európai Néppárt közgyűlése, Orbán Viktor Rómában egy konzervatív konferencián szólal fel...

A magyar kormányfő mellett Matteo Salvini, Marion Maréchal és Giorgia Meloni lesznek a „húzónevek” az olasz fővárosban megrendezésre kerülő találkozón.

Hatalom