HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Pócs János a ...

Pócs János a Magyar Hangnak: „Már mindent elmondtam”

HIRDETÉS

Még saját párttársai sem állnak ki Pócs János fideszes képviselő mellett, akiről a hétvégén került elő kompromittáló videó. A hvg.hu azt írja, a Fidesz parlamenti képviselői nagyon kínosnak, mindenképp kellemetlennek minősítették, hogy a napvilágra került, vélhetően 2008-ban készült felvétel szerint Pócs (aki ekkor még csak Jászapáti fideszes önkormányzati képviselője volt) azt mondja egy kazánban ülő roma férfinak – az alkalmazottjának –, hogy el fogja tüzelni férfit, büntetésképpen, amiért az ivott.

A videót a Herbál Reality Youtube-csatornán tették közzé.
HIRDETÉS

„Ha vicc volt, akkor nagyon hülye vicc volt, de normális ember ilyesmivel nem viccel”, “Idióta”, “Helyette süllyedek el szégyenemben” – fejtették ki hétfőn a hvg.hu megkeresésére a nagyobbik kormánypárt képviselői. Többen közülük céloztak arra is, hogy Pócs Jánosnak le kellene mondania tisztségéről, már csak a Fidesz érdekében is, mivel a kormánypártot érő nyugati bírálatok egyik visszatérő motívuma, hogy a párttól nem állnak távol a fasiszta nézetek. Az előkerült videó pedig “elég durva olaj a tűzre”.

A politikus vasárnap a 444.hu megkeresésére azzal védekezett, hogy csak viccelt az alkalmazottal, sőt a férfi állítólag maga kérte, hogy vegyék fel a jelenetet. A hvg.hu által megkérdezett fideszesek többsége azonban ezt nem tartotta életszerűnek – leginkább azért, mert állításuk szerint elképzelni sem tudnak olyan szituációt, amikor egy másik, különösen egy roma embertársuk felgyújtásával viccelődnének.

Pócs Jánost lapunknak is sikerült elérnie. Kérdésünkre, hogy képviselőtársai jelezték-e személyesen is, hogy le kellene mondania, azt felelte:

„Amit a videó kapcsán el kívántam mondani, már közöltem.”

Figyelmünkbe ajánlotta a Fidesz parlamenti frakciójának korábbi reagálását, majd bontotta a vonalat.

A kormánypárt a Pócs János viedójával kapcsolatos sajtómegkeresésekre érdekes módon nem sorosozott, vagy migránsozott, hanem azt közölte: „Még, ha baráti viccelődésnek szánták is, a videó nem szerencsés, mert félreértésekre adhat okot”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,469lájkolóTetszik
2,030követőKövetés
15,309feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Vadászidény – Magyar Hang-ajánló

EP-választási körkérdés, Szalai Kriszta-interjú, törökszentmiklósi riport, igazolták a kettős élelmiszer-minőséget, a Strache-ügy hatása – itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„A Fidesz kihozta a maximumot, a DK döntő részben Dobrev Klárának köszönheti a sikerét”

Orbán Viktor számára az lesz innentől kezdve a fő kérdés, lesz e lehetőségük visszatérni a Néppártba, vagy utóbbi hajlandó lesz-e visszavenni őket – véli a Policy Agenda elemzője.