HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Parkolási ma...

„Parkolási maffia”-táblákkal várták Karácsony Gergelyt

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Gy. Németh Erzsébet (DK), Horváth Csaba (MSZP) és Karácsony Gergely (Párbeszéd) tartott közös sajtótájékoztatót szerda reggel, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt. Közben az LMP, a Jobbik, valamint Puzsér Róbert stábja „Karácsony–MSZP–Fidesz – parkolási maffia” feliratú táblákkal tiltakozott.

HIRDETÉS

Három közös javaslatot nyújtottak be a Fővárosi Közgyűlésnek – mondta a sajtótájékoztatón Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje. Azt kérték, hogy az EP-választás idejére a közgyűlés írjon ki egy népszavazást a Római-parti gátról.

Majd rátért a parkolási kérdésekre, amelyek miatt az ellenzéki tiltakozók is érkeztek. Szerinte két dolgot lehet tenni. Először is azonnal be kell kötni minden parkolóautomatát a NAV-hoz. Másik javaslata az volt, hogy ki kell tenni mindent az asztalra, amit tudunk a budapesti parkolási rendszerről. Emellett arra szólította fel a kerületi polgármestereket és a fővárost, hogy a parkolással kapcsolatos minden információt osszon meg a nyilvánossággal. „Lássunk tisztán, és ne véletlenszerűen előrángatott számokkal zavarjuk meg a vitát” – fogalmazott.

Magyar Hang – A Túlélő Magazin

Puzsér Róbert stábja, a Jobbik és az LMP tiltakozása a városházán a parkolási maffia ügyében felszólaló Karácsony Gergely ellen

„Követeljük az egységes, átlátható parkolási rendszer kialakítását, ahol minden forinttal el tudunk számolni – mondta. – Minden parkolási bevétellel és kiadással kapcsolatos dokumentumnak nyilvánosnak kell lennie. Ezt Zugló megtette. Ha vannak is rossz döntések, azokról amiatt tudhatnak, mert nyilvánosságra hoztuk” – tette hozzá.

HIRDETÉS

Arra a kérdésre, hogy miért veszteséges a zuglói parkolás, miért volt két év alatt 800 milliós mínusz, azt felelte: egyrészt egy friss hír szerint a belvárost kivéve mindenhol veszteséges, másrészt szerinte nem is jók a zuglói számok. Hozzátette: egységes budapesti parkolási rendszert kell létrehozni. A zuglói lakótelepeken ugyanúgy veszteséges a parkolás, mint Kőbányán vagy a III. kerületben – állapította meg.

Kifejtette azon véleményét is, hogy úgy látja, ezúttal az aktivisták rossz célpontot választottak, de rájuk is szükség van a parkolási rendszer megváltoztatásához. – Az első lépés, hogy lássuk a számokat, kiolvassuk, hogy hol vannak a problémák, és azokat megoldjuk – mondta.

Karácsony Gergely kedd este az ATV-ben úgy nyilatkozott, amiatt lehetséges az, hogy míg más kerületekben egy-egy parkolóóra havi fenntartási díja 6000 forint, Zuglóban 69 ezer, hogy volt ugyan cég, amely kevesebbért vállalta volna a feladatot, a pályázatát visszavonták, „mert ott volt egy háttérmegállapodás”. Karácsony Gergely úgy véli, a kerületben háttéralkut kötött egymással a Fidesz és az MSZP. Mint mondta, ő nem támogatta a szerződést, de nem szavazott nemmel, ugyanis akkor ki kellett volna rúgnia a jegyzőt – amit később meg is tett.

A szerdai sajtótájékoztatón nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miért hunyt szemet az alku felett, és honnan lehet majd tudni, hogy főpolgármesterként tesz majd így. Horváth Csaba közölte, ő nem tud háttéralkuról, az MSZP pedig a Fidesz legkérlelhetetlenebb ellenfele.

Gy. Németh Erzsébet arról beszélt, hogy a közgyűlés előtt van egy javaslat, amelyben az áll, hogy a főváros 11 milliárdért eladná a Bálnát. Emlékeztetett, hogy sajtóhírek szerint a helyszínt a Magyar Turizmus Zrt. nézte ki magának, amely a miniszterelnök lányához köthető. A Demokratikus Koalíció ezt elfogadhatatlannak tartja.

– Tarlós István utolsó padlássöprési akcióba kezdett, ennek szellemében értékesíti a Bálnát – jelentette ki Horváth Csaba. Hozzátette: az elmúlt években különböző módokon folyamatosan át kívánták játszani a Fidesznek, most épp állami kézbe, így Orbán Ráhel és Tiborcz István közelébe kerül, aztán majd elveszti közvagyon jellegét.

HIRDETÉS

Az elektronikus jegyrendszer kudarca kapcsán úgy reagált, ha a felelősséghárítás olimpiai szám lenne, akkor Tarlós István többszörös olimpikon lenne.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,745lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek