HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hétfőn indul ...

Hétfőn indul a tömeges elbocsátás a Hír Tv-ben

HIRDETÉS

Hétfőn reggel 9 órától kezdődnek az elbocsátások a Hír Tv-nél. A munkatársakat az elmúlt órákban értesítették arról, hogy jelenésük lesz a vezetőségénél. A Magyar Hang több forrásból is úgy értesült, hogy szinte teljes leszámolás várható a csatornánál. Az is elképzelhető, hogy a mintegy kétszáz munkatárs közül 180-at elküldenek a már korábban bejelentett Echo Tv-vel zajló összevonás miatt.

HIRDETÉS

Több Hír Tv-s kolléga már korábban a távozás mellett döntött, mivel nem kívánnak részt venni abban, ami ezután következik; hiszen az adó gyakorlatilag már csak a nevében marad Hír Tv. Információink szerint az Echo Tv-től is elbocsátanak 40-50 főt.

Ahogy arról lapunk péntek reggel elsőként beszámolt, megkezdődött a nagy átalakítás, menesztették Mészáros Lőrincnét, egyúttal Répásy Bálint lett az adó új vezetője. Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes és Mentes Katalin hírigazgató közben megőrzik pozíciójukat.

Menesztették Mészáros Lőrincnét az Echo Tv-től | Magyar Hang

Értesülésünket az Echo Tv közleménye is megerősítette. A Hír Tv dolgozói közben nagylétszámú leépítésre készülnek.

A Hír Tv riportergárdájából már hetekkel ezelőtt felfüggesztettek mindenkit, akiben a kormányt kiszolgáló vezetés nem bízott, majd a két televízió hírszerkesztőségét össze is vonták. A Hír Tv dolgozói egyértelműen bosszúként értékelték a történteket.

Emlékezetes, Szikszai Péter, a csatorna vezérigazgató-helyettese az adó 2018. augusztus elsejei einstandolása után a Magyar Időknek azt mondta, a televízió megmenekült, a cél „az itt dolgozó majdnem háromszáz ember munkahelyének biztosítása”. A vezető azután beszélt erről, hogy politikai okokból tucatnyi szerkesztőtől, műsorvezetőtől vált meg a Hír Tv.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,658lájkolóTetszik
2,803követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Több kórházban is megszűnhet az aktív ellátás

Többek között azokon a helyeken lépnének drasztikusan, ahol nagy a munkaerőhiány egy munkaanyag szerint.

Szerény javaslat