HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kétharmados v...

Kétharmados vereséget szenvedett a Fidesz által támogatott jelölt Ibrányban

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az eddigi alpolgármester, a független Trencsényi Imre nyerte az időközi polgármester-választ Ibrányban vasárnap – derült ki a Választás.hu honlapról.

Trencsényi Imre a szavazatok 68 százalékát szerezte meg (2021 voks). Ellenfele, a szintén független, de a Fidesz–KDNP által támogatott Németh Szilvia 31 százalékot (947 szavazat) szerzett. A részvétel 55 százalékos volt (2991 fő). A megválasztott polgármester mandátuma az októberi önkormányzati választásokig tart.

A választást azért kellett kiírni, mert a települést 43 éve irányító Berencsi Béla tavaly decemberben elhunyt. (Ő volt az ország második leghosszabb ideje hivatalban lévő településvezető a Veresegyházát 1967 óta irányító Pásztor Béla után.)  

Mindkét jelölt Berencsi munkatársa volt, Trencsényi Imre 2010 óta alpolgármester, Németh Szilvia pedig 15 éve vezeti a város gazdasági és pénzügyeit.

HIRDETÉS

Negyvennégy év után lesz új polgármester Ibrányban – Jön a Fidesz? | Magyar Hang

Két induló van: az alpolgármester és a pénzügyes. Utóbbit a kormánypártok támogatják. Üzent a Képviselő Úr is. Riport.

A választás előtt egy héttel jártunk Ibrányban, riportunkat itt olvashatja. Ebből az is kiderül, hogy amikor a február 11-ei ibrányi közmeghallgatáson megjelent Vinnai Győző fideszes országgyűlési képviselő, kijelentette, hogy csak akkor tudja hatékonyan támogatni Ibrány fejlődését, ha az a jelölt nyer, aki az ő politikai támogatottságát élvezi. Ez volt Németh Szilvia. Ennek ellenére azt is hozzátette, hogy mindenképpen tiszteletben fogja tartani az ibrányiak döntését, akármi legyen az.

Trencsényi Imre lapunknak nyilatkozva abban bízott, hogy a kampányidőszak után folytatódik az a korrekt munkakapcsolat, amely megvolt közte mint Ibrány alpolgármestere és Vinnai között. Hasonlóan nyilatkozott a jelenlegi ügyvezető polgármester Román Istvánról, a megyei kormányhivatal ibrányi vezetőjéről, aki Vinnaihoz hasonlóan gyakran feltűnt Németh Szilvia videóiban.

Vinnai Győző az utolsó pillanatig kampányolt Németh Szilvia mellett, többször is járt Ibrányban, szombaton a kampányzáróján is beszédet mondott. Március 29-én ezt posztolta a Facebook-oldalára: „Vasárnap sorsdöntő polgármester választás lesz Ibrányban. A Fidesz-KDNP Németh Szilvia független polgármesterjelöltet támogatja, akivel a kampány véghajrájában az utolsó egyeztetéseket tartottam.”

Többen említették riporterünknek, hogy a decemberben elhunyt polgármester korábban azt tervezte, hogy idén ősszel visszavonul, és alpolgármesterét, Trencsényit ajánlja majd választói számára. Hogy mit gondoltak a helyiek a jelöltekről és a kampányról, kiderül riportunkból.

Egy másik időközi polgármester-választást is rendeztek vasárnap, azon a Fidesz jelöltje győzött. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei, 1008 lelkes községben, Szelevényen a 823 választásra jogosultból 506-an mentek el szavazni, a részvételi arány 61 százalékos volt. A győztes Kerekesné Holló Helga (Fidesz) 304 szavazatot kapott. A másik négy, független jelölt közül Kurtán Imre 142, Gálos László 37, Sáfár Sándor 16, míg Kiss Tibor 4 szavazatot kapott. Érvénytelen volt három szavazat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,641lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ennyi tehetségünk van, gyerekek: felcsúti stadion őszödi betonból

„Építkezhet” akármennyiből Mészáros Lőrinc, „vásárolhatnak” akármennyi kastélyt, ingatlant, tévét, lapot a NER-lovagok: egyik sem lesz annyira látványosan elrettentő, mint a kardlapozó lovas rendőrök, vagy a kilőtt szemű tüntetők. Igen, a felcsúti stadion alapjaihoz Balatonőszödről jött a beton.