HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megszavazták ...

Megszavazták a családvédelmi akciótervet

HIRDETÉS

A parlament 176 igen szavazattal, 10 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett hagyta jóvá Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének javaslatát.

Kamatmentes hitel

HIRDETÉS

Ennek fontos eleme, hogy 10 millió forintos kamatmentes kölcsönt és gyerekvállalási támogatást 2019. július 1-je és 2022. december 31-e között lehet felvenni. Ehhez az állam a kezes a kölcsön 100 százalékáig, kamatokkal együtt. A kölcsönt nyújtó bank semmilyen más biztosítékot nem kérhet az állami kezességvállaláson túl.

Orbán Viktor demográfiai csomagja nem orvosolja a probléma gyökerét, a szegénységet | Magyar Hang

A korábbi programokhoz hasonlóan elsősorban az amúgy is tehetősebb családokat támogatja.

Az MTI beszámolója szerint a kamatmentes babaváró támogatás szabadon felhasználható, házaspárok vehetik igénybe, ha a feleség legalább 18, de legfeljebb 40 éves, egyikük dolgozik vagy biztosított, büntetlen előéletűek és nincs adótartozásuk. A törlesztés legfeljebb 50 ezer forint lehet, de ha úton van az első baba, a várandósság 12. hetétől felfüggeszthető a visszafizetés. Ha csak egyetlen gyermek érkezik a családba, a hitel mindenképpen kamatmentes marad, de ha három utód születik, a teljes összeget elengedi az állam.

Az autóvásárlással a mostani törvényjavaslat csak annyiban foglalkozik, hogy az így kapott támogatást adómentes bevétellé teszi. A kormányhatározatból már kiderült, a támogatást 2022 végéig lehet igényelni. Az összege maximum 2,5 millió forint, az autó árának fele lehet, ezt három évig nem lehet eladni.

Kövér László vs. Szabó Tímea

Nem telt eseménytelenül a nap előtte sem az Országházban. Az EP-választás előtti utolsó ülést tartották a Parlamentben hétfőn. A legnagyobb felháborodást az keltette, hogy Szabó Tímeától Kövér László elvette a szót, amikor a Párbeszéd politikusa azt mondta, a fideszesek két forintért az anyjukat is eladták. Az Országgyűlés elnöke felháborodott, majd kijelentette, „szégyellje magát, a parlamentben van, nem egy kocsmában”. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője közölte, szerintük tisztelni kell a gyermek-anya közötti kapcsolatot is.  Szabó Tímea közvetlenül ez előtt Pócs János ügyét emlegette. A Fidesz országgyűlési képviselője kapcsán az okozott nagy botrányt, hogy egy videóból kiderült, 11 évvel ezelőtt egy roma alkalmazottját egy kazánba zárta. Szabó közölte, hogy a Párbeszéd feliratozta a videót, elküldte az Európai Néppárt szervezeteinek.

HIRDETÉS

Ezen kívül leginkább választási kampánybeszédeket tartottak az ellenzékiek. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke például napirend előtt kijelentette, nem a kormány képviselőihez, hanem a választókhoz kíván szólni.  Ezután arról beszélt, Orbán Viktor Donald Trumphoz és Erdoganhoz hasonlóan a történelemmel játszik.

Gyurcsány, Dömötör és Kocsis

„Nem állítom, hogy a magyar kormányfő ki akarja vinni az EU-ból, de ennek a játéknak ez lehet a vége, hívjuk Huxitnak” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.  Ezután elmondta, a DK EP-programjában is hangsúlyos elem, hogy az EU tagállamainak meg kell alapítania az európai egyesült államokat, amely fel tudja venni a versenyt a világ legbefolyásosabb hatalmaival, az USA-val és Kínával. Szerinte nem el akarjuk adni a szuverenitást, hanem másokkal közösen gyakorolni.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke-frakcióvezetője azt mondta, a magyar kormány nyíltan szembemegy az európai értékrenddel, és miközben az uniós támogatások jó részét hazahordják, építik a diktatúrát. Tóth szerint kisodródunk az EU-ból, az MSZP-re hárul, hogy a magyar családok érdekeit képviselje az EP-ben is.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a kilépésről azt mondta, az uniós tagsággal kapcsolatos állítások áprilisi tréfának gyengék. A Gyurcsány Ferencnek adott válaszát azzal kezdte: „nem maga volt a miniszterelnök, aki szemeket lövetett ki, és még ki is tüntette a felelősöket?”

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az EU-ból való kilépésre szintén azt mondta, betudják áprilisi tréfának, ez abból is a rosszabb fajta. Ezután Kövér László Kocsis Mátét is leteremtette, ugyanis a Fidesz frakcióvezetője azt mondta a házelnöknek a DK-s Arató Gergely beszólása után, hogy bevethetné állatidomári képességeit. Kövér erre közölte: „kérem, frakcióvezető úr, ön is válogassa meg a szavait!”

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,102lájkolóTetszik
2,662követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Robban a „cigányplutónium” – Magyar Hang-ajánló

Bogdán László-interjú, a Borkai-botrány háttere, nádirtás és ingatlanbiznisz a Balatonnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Erdogan köszönetet mondott Orbánnak

Kétoldalú megbeszélést folytatott Orbán Viktor Recep Tayyip Erdogan török elnökkel Bakuban, ahová mindketten a Türk Tanács soron következő ülésére érkeztek.