HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megkezdődtek ...

Megkezdődtek az elbocsátások a Mercedes beszállítójánál

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Egy hónappal ezelőtt bejelentették, a napokban pedig megkezdődtek az elbocsátások a Mercedes egyik beszállítójánál, a helvéciai Antolin Hungary Kft-nél – értesült az Alfahir.hu. A cikk szerint nagyjából száz munkavállalótól válik meg az egyébként francia tulajdonú cég, de az emberek végül nem felmondással, hanem papíron közös megegyezéssel távoznak. Az Antolin korábban a Hiros.hu megkeresésére a megrendeléseik visszaesésével indokolta a döntést, a létszámcsökkentés mértékéről csak annyit írt, hogy több, mint 400 dolgozó maradt.

HIRDETÉS

Az Alfahir közben több munkavállaló elmondására hivatkozva arról is írt, hogy a cég bevezette a rabszolgatörvény néven emlegetett szabályozást, amelynek lényege, hogy a dolgozók akár évi 400 órányi túlmunkát is végezhetnek. A portál által megkérdezett alkalmazottak mind arról számoltak be, hogy fegyelmi eljárással fenyegették azokat, akik nem hajtják végre a szombat délutáni vagy vasárnap hajnali túlmunkát. A megnövekedett feladatok okaként egyébként a Mercedes-gyártól érkező megrendeléseket jelölték meg.

Az elbocsátották egyébként azt mondják, hogy van a környéken munkalehetőség, csak várni kell. Meglátásuk szerint az egy hónapnyi felmondási idő elég arra, hogy új munkahelyet találjanak.

A Magyar Hang kereste az Antolin Hungaryt, amint válaszolnak, beszámolunk róla.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,537lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.