Schiffer András elárulta, mit köszönt meg Morvai Krisztinának

Schiffer András elárulta, mit köszönt meg Morvai Krisztinának

Schiffer András (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Köszönet, Morvai Krisztina – ezt a rövid mondatot írta ki hétfőn a Facebookra Schiffer András, nem sokkal azután, hogy a Jobbik listájáról korábban az Európai Parlamentbe kijutott politikus bejelentette a közélettől való visszavonulását. Kommentárt mindehhez nem fűzött, el is indult a találgatás, hogy vajon minek szólhat a köszönetnyilvánítás.

Schiffer András a Magyar Hang megkeresésére tömören el is mondta, hogy mire gondolt. Szavai szerint Morvai Krisztina 2006-os jogvédői tevékenysége, illetve az, ahogyan a szabadkereskedelmi egyezmények ellen egyedüli magyarként kiállt az Európai Parlamentben, elismerést érdemel. – A következetességét akkor is elismeri az ember, ha nem feltétlen ért vele egyet – tette hozzá.

Gyűjtsd a tőkét, döntsd a fát | Magyar Hang

A JEFTA-tól az erdőt: elképesztő természeti károkat okozhat a szabadkereskedelmi egyezmény.

Morvai Krisztina hétfőn reggel írta ki a Facebook-oldalára, hogy a politikától és a nyilvános közéleti szerepvállalástól is búcsúzik. Két hét múlva lesz az Európai Parlament jelenlegi ciklusának utolsó plenáris ülése, röviddel ezt követően a képviselői mandátuma lejár. – Lezárul az életemnek az a szakasza, amely a 2006. október 23-i rendőri brutalitások megtapasztalásától mostanáig tartott – írta, hozzátéve, hogy igyekezett tisztességgel szolgálni a hazáját és mindent beleadott, amire képes volt.

Schiffer András: Kellemetlen ma Magyarországon élni | Magyar Hang

Az LMP volt társelnöke szerint a fideszes Döbrögiktől tényleg van miért helyben félni, az ellenzéki oldalon viszont nem látja azt a csapatot, amellyel érdemben lehet segíteni az országon.

A politikus 2014-ben a Jobbik listájáról került ki Brüsszelbe, de a pártnak sosem volt tagja. Sőt, a 2018-as választások előtt látványosan megromlott a kapcsolat közöttük. A Jobbik nem sokkal a választások után bejelentette, hogy visszahívja európai parlamenti mandátumáról Morvai Krisztinát, mert szerintük intenzív kampányt folytatott ellenük. A politikus akkor azt közölte, hogy ilyen jogi lehetőség nincs, így a mandátuma lejártáig marad a tisztségében.